Rioja Vega Crianza 2012

Grillvinen

Ukens vin er en frisk og fruktig rødvin fra Riojaregionen i Spania, som med sine egenskaper passer ypperlig til grilling.

Rioja Vega Crianza 2012Når vi griller, uansett om det er kylling eller ulike typer kjøtt legger vi gjerne til ulike salater, sauser og dressinger. Dette er virkelig en utfordring hvis vi skal velge vin til.

Riojaregionens rødviner har en utpreget vanilje- og sitrusaktig smak som får innslag av bjørnebær. De har også bløte tanniner og høy syrlighet, noe som gjør dem lette å matche til mange matretter. Vi har testet Rioja Vega Crianza 2012, som også har den typiske Riojasmaken av eik. Den har vært lagret på fat i 12 måneder før den har ligget i minst seks måneder på flaske før salg. Vinen er en frisk variant med preg av kirsebær og røkt lakris og syren i den gir den struktur.

Vinmonopolnummer: 1303101
Pris: 114,90 kr

Bestill vinen her

Om Vinhuset Rioja Vega:

Opphavet til Rioja Vega daterer seg tilbake til 1882, da Felipe Ugalde grunnla sin bodega i Haro. Bodegaen ligger i hjertet av La Rioja- appellasjonen og er en av de eldste bodegaene i regionen.

Rioja Vega-navnet ble registrert i 1921, og i 1926 ble Rioja Wine Control Board stiftet for å kontrollere blant annet bruken av ordet Rioja. Rioja Vega har dermed retten til å bruke Rioja i vinnavnet. Vinhuset baserer sin filosofi på to grunnpilarer – maksimum stell og minimum innblanding i løpet av produksjonen. Druene og tiden vil ta seg av resten.

Rioja ligger nordøst i Spania, og området strekker seg over 120 kilometer, tilsvarende omtrent halvparten av Bordeaux. Landskapet er bølgende og steinete, men slett ikke så uttørket og hett som man kan forestille seg at innlandet i Spania er. Det er mye grønt og mellom mange av vinmarkene er det både frukttrær og annen dyrket mark. Temperatur og nedbør varierer en del og det påvirker valg av druetype og modning på druene.

Tekst og foto: Kulinarisk.no /  Monica Friedrich

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.