Yealands Land Made Pinot Noir 2015

Det finnes mange spennende viner basert på druetypen pinot noir fra den nye verden. En av dem er Yealands fra New Zeeland.

Yealands Land Made Pinot NoirYealands Estate er det største privateide vinselskapet på New Zeeland og dyrker i dag druer på mer enn 1000 hektar. Det meste av produksjonen er fra vinmarken The Seaview, som ligger i Awatere-området i Marlborough. The Seaview har noen av de vanskeligste vekstforholdene i Marlborough, med mye sol og vind, kalde netter og lite regn. Dette gir druer som er mindre, med tykkere skall og intense fruktaromaer, noe som også gjenspeiles i vinen.

Yealands har stort fokus på at produksjonen skal være miljøvennlig. Det beiter sauer mellom vinrankene, og de sørger for naturlig gjødsling og fjerner ugress. Filosofien er nemlig å påvirke miljøet minst mulig, og at det skal brukes økologiske materialer der det er mulig. Flaskene er laget av resirkulert glass, og pappemballasjen til kartongvinene er laget av 93 prosent resirkulert materiale. Kraften de bruker i produksjonen kommer fra vindmøller og solpanel, og de er helt selvforsynte med strøm. Yealands ble tildelt tittelen «New Zealand Wine Producer of the Year» under International Wine and Spirits Competition i 2014.

Nå har Yealands Pinot Noir fått ny etikett og nytt navn, og vinen blir da hetende Yealands Land Made Pinot Noir. Den er utelukkende produsert på pinot noirdruen, som er høstet ved optimal modenhet og de ulike parsellene vinifiseres separat. Først gjennomgår de fem dagers maserasjon ved 6-8° C. En liten del av vinen har gjennomgått malolaktisk gjæring på annengangsbrukte franske eikefat.

Etter blanding lagres vinen i seks måneder på 225-liters franske barriques før den klares og tappes på flaske for å lagres i seks måneder på annengangsbrukte franske barriques. Deretter har vinen minimum én måneds modning på flaske. Vinen har en middels dyp blårød farge. En fruktig aroma med fremtredende elementer av mørke kirsebær og krydder. Dette er en fruktig og saftig vin med modent fruktpreg, bløte tanniner og god balanse. Den passer fint til mange ulike kjøtttyper, både lyst og mørkt, samt ikke minst til vilt og and.

Vinmonopolnummer: 988001

Pris: 165 kr

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.