Vin til rakfisk og røkelaks

Fire favorittviner til rakfisk og røkelaks!

Til smaksrik mat med mye fett og salt passer det best med smaksrike viner. En vin til rakfisk eller røkelaks bør ha mye friskhet og fruktighet da saltet er med på å dempe friskhet og fruktigheten i vin. Her har du fire gode vinforslag!

Vin til rakfisk og røkelaksVin til rakfisk og røkelaks

Pommier Chablis 2014

Chablis er generelt sett et ypperlig valg når det kommer til fisk og skalldyr, denne er intet unntak. Den har et flott mineralpreg og en flott aroma av grønne epler, gul sitrus og kamomille, som også merkes på smaken. Det fruktige anslaget gjør den også til en flott partner til både røkelaks og rakfisk.

Vinmonopolnummer: 4891201
Pris: 199.90 kr

Riesling Grand Lay Trocken 2015, Weingut Mönchhof

Med sin rene druepregede smak, med fin fylde, mineraltoner og god tørrhet i leskende stil er denne rieslingen et ypperlig følge til rakfisken.

Vinmonopolnummer: 18727 (Bestillingsutvalget)
Pris: 184,90 kr

Sancerre Paul Thomas 2014

Denne vinen har en herlig friskhet med innslag av stikkelsbær, grønne epler, sitrus, hvite blomster og mineraltoner. Den har også en frisk avslutning. Alt i alt en perfekt match til røkelaks og rakfisk.

Vinmonopolnummer: 19021 (Bestillingutvalget)
Pris: 189,90 kr

Chablis Domaine La Meulière

Dette er en rik Chablis med en god ung friskhet, druepreget og et deilig preg av mineraler på duft. Smaken er frisk med god balanse og klassisk chablisaromaer. Den har i tillegg fine syrer med en innsmigrende finish.

Vinmonopolnummer: 18732 (Bestillingsutvalget)
Pris: 189,90 kr

Her finner du flere vinanbefalinger til julemat!

Foto/Styling: Monica Friedrich Johannesen/Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.