Ukens vin: Inception Deep Layered Red 

Spennende sør-afrikaner

Inception Deep Layered Red spennende sør-afrikaner

Ukens vin er en spennende sør-afrikaner som passer godt til krydrede kjøtt- og kyllingretter, men som også fint kan nytes alene.

Inception heter det det siste tilskuddet til den velkjente vinprodusenten Nederburg, som representerer en ny stil i kategorien Sør-Afrikansk vin; en spennende rødvin med god kvalitet som har sitt utspring fra fog-and-furnice-vinbeltet rundt Kapp det gode håp.

Nederburg ble etablert allerede i 1791, og er i dag et av Sør-Afrikas mest prisbelønnede og kjente vinhus. Vinhuset har sitt hovedsete i Paarl, rett utenfor Cape Town. Sjefsvinmakeren heter Razvan Macici og har vært ansatt hos Nederburg siden 2001.

Macici har skapt Inception Deep Layered Red av utvalgte druer, plukket for hånd; Shiraz, Petit Verdot og Mourvedre.

Shiraz og Mourvedre er høstet fra dalbunnen Darling som har et komplekst og varierende vær og Petit Verdot er høstet fra tilsvarende lavtliggende områder rundt Philadelphia.

Den dype, sofistikerte blandingen av smaker åpenbarer seg i flere lag i ganen og gir deg lyst til å dykke dypere.

Druene er plukket ved optimal modenhet for å få maksimalt fruktuttrykk og en myk balanse.

Gjæringen skjer i i rustfrie ståltanker. Etter malolaktisk gjæring blir vinen modnet i 300-liters eikefat i 12-14 måneder.

Inception Deep Layered Red 
Vinmonopolnummer: 5702106
Pris: 289 kr

Bestill vinen her

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.