Vin til lutefisk

3 gode viner til lutefisken!

Til lutefisk er det saltet og tilbehøret som for eksempel bacon som ofte bestemmer drikkevalget. Til lutefisken bør du ha en vin med god friskhet og fruktighet da saltet er med på å dempe friskhet og fruktigheten i vin.

Vin til lutefisk 3 gode viner til lutefisken

Vin til lutefisk

Montepulicano d`Abruzzo 2015, Cantina Miglianico

Dette er en saftig og god vin med røde og mørke bær samt noe krydder, som løfter den sarte lutefisken. Den har en god balanse og fine myke tanniner som balanserer det salte.

Vinmonopolnummer: 19020 (Bestillingsutvalget)
Pris: 119,90 kr

Chardonnay 2015, Domaine Morinière

Dette er en klassisk Chardonnay med saftig smak med mye ung fruktighet, friske syrer og en fin tørrhet.

Vinmonopolnummer: 18720 (Bestillingsutvalget)
Pris: 149,90 kr

MALPEI Malvasia Volcanica 2015

Den vulkanske vinen Malpei Malvasia Volcanica fra Lanzarote et godt valg til lutefisken. Den har flott syre og fruktkonsentrasjon som sammen med en mineralitet bidrar med en ekstra røkt dimensjon.

Vinmonopolnummer: 3907401
Pris: 174,90 kr

Her finner du flere vinanbefalinger til julemat!

Her finner du oppskrift på lutefisk!

Foto/Styling: Monica Friedrich Johannesen/Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.