Settesoli Catarratto Chardonnay 2014

Settesoli Catarratto Chardonnay 2014Middelhavsklimaet og jordsmonnet på Sicilia er ideelt for vinproduksjon.

Vinene derfra har intense og delikate aromaer og friske og harmoniske smaker. En av dem er Settesoli Catarratto Chardonnay, som blant annet er lagd på den mest populære druetypen på øya.

Nå som vi har entret den lyse årstiden, er det ikke fritt for at vi lengter etter lettere mat og lysere viner. Ukens vin er et forholdsvis nytt alternativ som ble lansert i juli i fjor, og som passer utmerket til sjømat, salater eller kylling.  Den kommer fra produsenten Cantine Settesoli som Settesoli holder til på vestsiden av Sicilia, og det har de gjort siden 1965. Helt fra begynnelsen har de hatt som mål å koordinere, forbedre og promotere vinifikasjonen de har i Menfi-området.

Det har de lykkes med og de eksperimenterer stadig med nye druetyper.

Druesorten Catarratto er nå den mest plantede hvitvinsdruen på Sicilia, og druene får god fylde med sitrusaromaer.

Vinmonopolnummer: 2663806

Pris: 389,90 kr

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.