Pizzolato Prosecco Brut 2015

Pizzolato Prosecco Brut 2015Ukens vin kommer fra den familieeide vingården La Cantina Pizzolato nord for Treviso i Venetoregionen i Italia. Her dyrker Settimo Pizzolato økologisk vin, noe han beskriver som et håndverk som inngir respekt, kunnskap, velvære og samarbeid. Hans prosecco kan beskrives som fruktig i smak og velbalansert som en god prosecco skal være.

Proseccovinen har sitt utspring i Venetoregionen, og mellom de små byene Conegliano og Valdobbiadene rett nord for Treviso ligger selve arnestedet, der nettopp vingården La Cantina Pizzolato befinner seg. Selve produksjonen av prosecco skjer i tank etter det som kalles charmatmetoden. Gjær og sukker settes i gang, og når gjæringen er avsluttet oppbevares vinen i 18 til 24 måneder på ståltank under trykk før det tappes på flaske, også under trykk for å bevare boblene. Prosecco er lett å like da smaken er fruktig med hint av fersken og pære.

Familien Pizzolato har arbeidet med jordbruk i mer enn fem generasjoner og har alltid levd i harmoni med naturen og miljøet og vært opptatt av økologi. De har i dag 58 hektar med vinmark, og samarbeider også med fem andre drueprodusenter slik at de kan legge til ytterligere 48 hektar med oøkologisk dyrkede druer. De har oppnådd mange sertifikater, og den siste de fikk for var for en vegansk vin.

Settimo Pizzolato som i dag driver Pizzolato, produserer en rekke viner, både musserende som DOC Prosecco, men også vanlige hvitviner laget på Pinot Grigio, og Chardonnay eller rødviner laget på Merlot, Cabernet, Pinot Nero og Raboso. Han bruker det siste innen teknologi ved vinifisering og tapping, noe som gir et rikt og rent smaksbilde. Samtlige druer er økologisk dyrket slik de gjorde det fra første dag de startet med produksjon av druer og vin i 1985 og har siden den tid blitt sertifisert i henhold til europeisk standard – nå USDA NOP (National Organic Program). For Settimo Pizzolato er det viktig å drive økologisk, selv om det ikke er uten risiko. Han har flere ganger opplevd å miste avlinger, men for Settimo er det viktige å vedlikeholde familieverdiene ved å lære fra fortiden, å leve i nuet samt å oppfylle drømmer for fremtiden.

Vinmonopolnummer: 9701001
Pris: 136,90

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.