The Black Shiraz 2014

Black ShirazPrisbelønt australier

Den nye vinverden imponerer stadig vekk. Ukens vin er en australsk shiraz som nylig vant en gullmedalje i San Francisco International Wine Competition.

Berton Vineyard ble etablert så sent som i 1996 av Bob og Cherie Berton. Den ligger i regionen The New South Wales i nærheten av byen Yenda, med kun 1600 innbyggere. Selve vingården ble første gang stiftet i 1945, og var en viktig del av vinproduksjonen i området Riverina, som er et idyllisk område med bølgende åssider med sine 450 høydemeter over havet. Her lages det blant annet Shiraz, og en av Bertons shirazviner ble nettopp tildelt en gullmeldalje i San Francisco International Wine Competition.

Der har det blitt vurdert titusenvis av viner siden 1980, og dommerpanelet består av vineksperter fra hele verden. The Black Shiraz er et prakteksempel på at god vin ikke nødvendigvis er dyr vin. Samtidig viser den Australia og druen shiraz fra sine aller beste sider, med en særdeles god balanse mellom friskhet og power.

Vinen har en fruktig aroma med smak av bjørnebær, plomme, blåbær og med hint av pepper og eucalyptus. Den passer spesielt godt nå til saftige biffer fra grillen så vel som til lam og svin. Prøv den gjerne også til mørk sjokolade!

Vinmonopolnummer: 1697201
Pris: 129.90

Bestill vinen her

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.