Ukens vin: Pommier Chablis 2014

Ypperlig til sesongens fisk og skalldyr!

Pommier Chablis 2014  Ypperlig til sesongens fisk og skalldyrChablis er generelt sett et utmerket valg når det kommer til fisk og skalldyr, ukens vin er intet unntak. Den har et flott mineralpreg og en aroma av grønne epler, gul sitrus og kamomille, som også merkes på smaken. Det fruktige anslaget gjør den også til en flott partner til røkelaks.

Den sjøaktige mineraliteten i selve jordsmonnet i Chablis, gjør vinen ekstra sjømatvennlig, og perfekt til østers. En tommelfingerregel når du skal finne gode mat- og vinkombinasjoner, er å se på lokale retter. Chablis ligger i innlandet hvor ferskvannsfisk er vanlig, og vinen passer også svært godt til abbor, gjørs og gjedde. I tillegg går vinen godt til kyllingretter og annen lys fugl. Pommier Chablis 2014, er en smaksrik vin med mye friskhet og fruktighet og passer derfor også til smaksrik mat med mye salt og fett, som f.eks. røkelaks.

Pommier består av Isabelle og Denis Pommier, som holder til i en landsby kalt Poinchy i Chablis. De har drevet bærekraftig vinprouksjon siden starten av 1990-tallet og hele tiden brukt minimalt med plantevernmidler. I dag er de sertifisert som økologiske og har totalt 18 hektar vinmark, spredt over flere Chablis- og Burgundappellasjoner.
Alle de hvite vinene deres gjæres og modnes på bunnfall i temperaturregulerte ståltanker. Hver parsell vinifiseres for seg for å ivareta det enkelte terroiret og dets individuelle preg. En liten andel av toppvinene, som Croix aux Moines- og Premier Cruvinene gjæres på fat.

Vinmarkene er mellom ti og 20 år gamle og jordsmonnet består av kimmeridgekalk i skråningene i selve landsbyen Chablis og portlandkalk i Ligny le Châtel, som er en egen kommune beliggende vest for Chablis. Chablisvinen gjennomgår malolaktisk gjæring og ligger ca. seks måneder på bunnfall.

Pommier Chablis 2014
Vinmonopolnummer: 4891201
Pris: 199.90 kr

Bestill vinen her

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.