Mojito

Mojito oppskriftOppskrift

4 cl lys rom
12 cl club soda
2 ss sukker
12 ferske mynteblader
1 lime
Isbiter

Plasser sukker, mynteblader og litt club soda i et longdrinkglass. Press myntebladene og sukkeret, helst med en muddler hvis du har, hvis ikke bruk håndtaket på en tresleiv. Dette for å løse opp sukkeret, og frigi smaken fra myntebladene. Press juicen fra limen oppi glasset, og legg limen i. Hell i isbiter og resten av club sodaen og server.

Mojitoen har sin opprinnelse fra Cuba, og sto på Ernest Hemmingways liste over favorittcocktailer. Den er enkel å lage og mynteblader og lime er med på å skape en fantastisk frisk smak.

Her finner du flere drinkoppskrifter!

CUBA LIBRE

Cuba LibreOppskrift

4 cl hvit rom
1 cl ferskpresset lime
Coca cola
3-4 limebåter
Isbiter

Fyll opp et highballglass med isbiter. Hell så rom og limesaft i og rør rundt. Topp med Coca cola, og legg limebåter i.

Når og hvor denne drinken først så dagens lys, strides det stadig om. Navnet, som betyr frigi Cuba, antyder at den har sin opprinnelse der, eller at den ble til i det eksilkubanske miljøet i USA. At den er populær verden over er det ingen tvil om. I mange engelsktalende land refereres den bare til som Rum & Coke.

JORDBÆRMOJITO

Jordbærmojito Jordbær MojitoOppskrift

4 cl lys rom
12 cl club soda
2 ss sukker
12 ferske mynteblader
1 lime
4-5 jordbær
Isbiter

Plasser sukker, mynteblader og litt club soda i et glass. Press myntebladene og sukkeret, helst med en muddler hvis du har, hvis ikke bruk håndtaket på en tresleiv. Dette for å løse opp sukkeret, og frigi smaken fra myntebladene. Press juicen fra limen oppi glasset, og legg jordbærene i. Hell i isbiter og resten av club sodaen og server mojito.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.