Limoncello

LimoncelloOppskrift

1 liter sprit 60 %
1 ½ liter vann
1 kg sukker
Skallet av 8 økologiske sitroner

Limoncello:
Skrell sitronene, men fjern den hvite delen av skallene. Legg dem på luftette glass og hell spriten over. La det stå å trekke på et mørkt sted i fire uker. Kok opp sukker og vann til en klar lake. Sil skallene fra spriten, og hell sukkerlaken i spriten, og deretter over på egnede flasker, og legg limoncelloen i fryseren.

I Sør-Italia, lager enhver familie med respekt for seg selv sin egen sitronlikør, bedre kjent som Limoncello. Den stammer fra Amalfikysten sør for Napoli, og mange har sikkert smakt den hvis de har feriert der. Limoncelloen skal nytes direkte fra fryseren i små glass, gjerne til desserten. Blir det ikke noe Italiatur på deg med det første kan du fint lage den selv.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.