Akevitt- og timiancocktail

Akevitt- og timiancocktailOppskrift

4 cl O.P. Anderson Extra Aquavit
2 cl timiansirup (se oppskrift under)
Isbiter
Farris
Fersk timian til pynt

Fyll et whiskeyglass med isbiter. Tilsett akevitt og timiansirup. Fyll glasset opp med Farris. Pynt glasset med en timiankvist.

Timiansirup:

Varm opp 2 dl vann og 2 dl sukker i en gryte og rør rundt til sukkeret er oppløst. Det skal ikke koke. Tilsett en håndfull fersk timian og la sirupen trekke i 15 minutter.

Akevittbaserte drinker er en stor hit, både på kontinentet og i New York. Det skjønner vi godt! Akevitt egner seg så absolutt til mer enn bare som ren snaps. Som i en Akevitt- og timiancocktail!

EPLEVITT

EplevittOppskrift

Isbiter
4 cl O.P. Andersson Aquavit
1 lime, saften av den
½ ss sukker
2 cl Sunniva eplejuice

Legg isbitene i en cocktailshaker og hell i akevitten.
Rør sukkeret ut i limesaft i et annet glass og rør til sukkeret er oppløst.
Hell deretter limesaften og eplejuicen over akevitten og rør rundt.
Sil drinken over i et pent stettglass og server.

Akevitt og god eplejuice passer aldeles utmerket sammen og er fint å servere som aperitif. Vi har komponert en ny vri som vi kaller eplevitt.

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen

Her finner du flere drinkoppskrifter!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.