Mykenita

Mykenita Oslo ginfestivalOppskrift

4cl Myken sommergin
2cl Cointreau appelsinlikør
2cl Sukkerlake
4cl Sitron eller limejuice
Tang (Søl) til pynt
Isbiter
Salt

  1. Fyll en shaker med isbiter.
  2. Hell på gin, cointreau, sukkerlake og juice.
  3. Ristes godt sammen.
  4. Fyll et balongglass med isbiter og hell blandingen over i glasset.
  5. Dryss litt salt på toppen av drinken.
  6. Pynt med litt tørket tang (søl).

Drinken Mykenita er inspirert av en klassisk Margarita som fungerer godt med et ekstra havsaltdryss og gjerne også litt tare av typen søl (finnes tørket i gode dagligvarebutikker).

Mykenita serveres øyeblikkelig etter den er ferdig laget.

Foto/bartender: Knut Whist/Johanna Bøyum

Myken destilleri
Myken destilleri er kanskje det mest havutsatte destilleriet i Norge, 32 km fra fastlandet, ytterst på Helgelandskysten. Her har de produsert single malt whisky og gin siden 2014. Vinterstormer, saltsprøyt, stekende midtnattsol, og bruken av avsaltet sjøvann gjør dette til unike, norske produkter.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.