Vaffelnog

Oppskrift

Vaffelnog vaffelens dag3 cl Grönstedts Punch
1 cl El Dorado 15 Rum
1,5 cl sukkerlake*
1 krm kardemomme
1 helt egg
Isbiter til shaker
1 iskule eller stor firkantet isbit

  1. Hell rom, punch, sukkerlake og egg i en shaker og rist det godt sammen.
  2. Ha så i isbiter i shakeren og rist blandingen kald.
  3. Blandingen siles så over i ett passende cocktailglass.
  4. Ha i iskulen.
  5. Gi drinken et ekstra dryss med kardemomme og server vaffelnog umiddelbart.
Tips og informasjon

*Sukkerlaken lager du med like deler sukker og kokende vann som røres til sukkeret er løst opp. Denne blandingen holder seg godt så du kan gjerne lage litt ekstra, da har du til flere og andre drinker senere. Mangler du shaker kan du f.eks. benytte en tupperware boks eller lignende med lokk.

El Dorado 15 Rum 43%
Lagret rom med god fylde og ørlite sødme preget av tørket frukt, karamell og fat, god lengde. Varenummer: 4395501

Grönstetds Extra Gammal Arraks Punch 26%

Fat, appelsinmarmelade og marsipan. Varenummer: 12591101

Vaffelens dag feires såklart med vafler, men i år syntes vi det var på tide, samt passende og lage en vaffeldrink som en hyllest til den høyt elskede vaffelen.

Vaffelnog oppskrift og tekst: Kulinarisk.no | Foto og video: Per Heimly

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.