Long Island Ice Tea

Long Island Ice TeaOppskrift

1 cl gin
1 cl rom
1 cl tequila
1 cl vodka
1 cl triple sec
4 cl sourmix
2 ss med ferskpresset sitronsaft
Coca Cola

Long Island Ice Tea:
Bland alkoholen med sourmixen og isbiter i en shaker og rist godt. Fyll opp et longdrinkglass med is og hell væsken fra shakeren i. Med Coca Cola topper du drinken for å gi en telignende farge på på den. Pynt med mynte eller som her, med en physalis.

Historie

Det strides om hvem som er opphavsmann til denne drinken. En av påstandene er at den ble skapt av  Robert «Rosebud» Butt i 1972, til en konkurranse. På den tiden var Rosebud bartender på Oak Beach Inn på Long Island i New York. Noen mener derimot at det var i Long Island i Kingsport, Tennessee at drinken ble til, skapt av en mann ved navn Bishop. Ikke vet vi, men dette er oppskriften på Long Island Ice Tea!

MOJITO

Mojito oppskriftOppskrift mojito

4 cl lys rom
12 cl club soda
2 ss sukker
12 ferske mynteblader
1 lime
Isbiter

Plasser sukker, mynteblader og litt club soda i et longdrinkglass. Press myntebladene og sukkeret, helst med en muddler hvis du har, hvis ikke bruk håndtaket på en tresleiv. Dette for å løse opp sukkeret, og frigi smaken fra myntebladene. Press juicen fra limen oppi glasset, og legg limen i. Hell i isbiter og resten av club sodaen og server.

Mojito har sin opprinnelse fra Cuba, og sto på Ernest Hemmingways liste over favorittcocktailer. Den er enkel å lage og mynteblader og lime er med på å skape en fantastisk frisk smak.

Mojito

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.