Limoncellococktail med bringebær og basilikum

Limoncellococktail med bringebær og basilikum

Deilig og frisk cocktail basert på limoncello. Cocktailglass fra Holmegaard.

Oppskrift

4 store basilikumblader, grovt revet
6 bringebær
½ ts sukker
2 cl Limoncello di Capri
1 cl vodka
1 cl tørr musserende vin
Isbiter

Ha bringebærene og basilikumsbladene i en shaker og bruk en muddler til å lage en puré. Ha i isbiter og tilsett Limoncello, vodka og sukker. Rør til sukkeret er oppløst. Hell væsken over i et pent cocktailglass og topp med musserende vin.

Produsent: Limoncello di Capri
Varenummer: 5399601

Pris: 349, 90 (70 cl)

Historien om Limoncello di Capri

Limoncello di Capris unike og uforlignelige smak er et resultat av en lang tradisjon og en produksjonsprosess som utføres men den strengeste presisjon. Vincenca Canale, eieren av et hotell på øya Capri, var ved starten av forrige århundre den første til å servere limoncello til sine gjester. Hennes arvtagere startet Limoncello di Capri S.r.L. i 1988 – den første bedriften som tok patent på og begynte å bruke ordet Limoncello, som stammer fra det capriske ordet limonillo. De fortsatte den gamle familietradisjonen og produserer i dag Limoncello di Capri som lages med sitronskallet fra Sorrento P.G.I. (protected geographical indication), og helt i følge med strenge tekniske disipliner, uten tilsetting av farge, stabilisatorer og smakstilsetninger. Limoncello di Capri Srl er den eneste produsenten i Italia som produserer på en måte som gjør det mulig å kontrollere hele produksjonsprosessen – fra høstingen av sitronen til det endelige produktet. Faktisk kjøpes sitronene som brukes i produksjonen direkte fra landbrukerne, etter at de har gjennomgått en detaljert og grundig utvelgelsesprosess – først når de blir plukket, og så igjen når de skal skrelles på fabrikken for at skallet skal bli infusert i alkoholen.

Cocktailglass fra Holmegaard til Limoncellococktail.

Tekst: Kjersti Edvartsen
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen/Karina Florentz

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.