Varm kakao med Fernet Branca Menta

Varm kakao med Fernet Branca MentaOppskrift (4 personer)

5 ss kakao 100 %
5 ss sukker
1 l lett-melk
16 cl Fernet Branca Menta
Pisket krem

  1. Ha kakao og sukker over i en kald kjele.
  2. Tilsett 1/3 av melken, visp det godt sammen til det blir en jevn masse.
  3. Sett kjelen på en middels varme. Pisk/rør kontinuerlig i massen, det skal ikke koke.
  4. Når det har blitt varmt, tilsetter du resten av melken i en tynn stråle samtidig som du visper dette godt inn.
  5. Fortsett og røre i kjelen frem til det har blitt varm kakao.

Pisket krem

Oppskrift

1 ss sukker
1/2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Ha sukker og vaniljesukker i fløten, og visp til luftig krem i bolle. Den skal være litt fast, men ikke kornet.

Hell 4 cl Branca Menta i et passende krus. Hell over varm kakao mens du rører i kruset. Legg på et godt lag med krem på toppen og pynt gjerne med litt sjokolade.

Varm kakao med Fernet Branca Menta er en fantastisk variant på en voksen, varm kakao som smaker friskt av mint og urter.

Tekst/Foto: Knut Whist /Snorre Jøllanger / Studio Isidor 

Lag vinterferiemat med barna

Noen retter gjør seg selv, andre kan gjenbrukes som glimrende turmat dagen derpå – og alle byr på matglede og kvalitetstid.

Lag vinterferiemat med barna

FERIETID: La vinterferien by på ekte matglede med hele familien. Hva med en guddommelig barne- eller varm kakao med fernet branca menta eller varmende lapskaus av rester fra kjøleskapet. Langtidsstekt svinenakke, pulled pork, er også allsidig. Den tar tid, men er ikke vanskelig å lage. Etter at den har gjort jobben som middag, kan restene brukes som turmat. Foto: Snorre Jøllanger /Studio Isidor

Tekst/Foto: Knut Whist /Snorre Jøllanger / Studio Isidor 

Det handler om langrenn, snowboard, slalåm eller aking. Enten familien ferierer hjemme, på hytta eller tilbringer ferien på et høyfjellshotell er mat noe som sjeldent blir godt planlagt.

Spises gjør det gjerne først når barna er sultne. Da går det ofte i ferdigkjøpt mat eller frossen mat som lar seg tilberede i ovnen uten særlig tilsyn.

Ta heller med barna og lag vinterferiemat sammen. Her presenterer vi retter som enkelt lar seg tilberede og som barna kan være med på å forme.

Dette gir familien fin kvalitetstid sammen og ikke minst, lærer barna ekte matglede.

Her finner du oppskrifter på vinterferiemat!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.