Bloody Mary

Bloody MaryOppskrift

4 cl Absolut Elyx
2 cl Dubonnet
½ cl rødvinseddik
1 ½ cl tabasco og Worcestershiresaus
12 cl tomatjuice
1 klype nykvernet pepper og salt

Bland alle ingrediensene i et longdrinkglass og rør godt rundt. Pynt ev. med en selleristang og cherrytomat.

Vi har mye å takke Ian Flemings James Bond for. Bloody Mary ble virkelig satt på barkartet etter sin opptreden i Casino Royale.

Her finner du flere drinkoppskrifter!

MOJITO

Mojito oppskriftOppskrift mojito

4 cl lys rom
12 cl club soda
2 ss sukker
12 ferske mynteblader
1 lime
Isbiter

Plasser sukker, mynteblader og litt club soda i et longdrinkglass. Press myntebladene og sukkeret, helst med en muddler hvis du har, hvis ikke bruk håndtaket på en tresleiv. Dette for å løse opp sukkeret, og frigi smaken fra myntebladene. Press juicen fra limen oppi glasset, og legg limen i. Hell i isbiter og resten av club sodaen og server.

Mojito har sin opprinnelse fra Cuba, og sto på Ernest Hemmingways liste over favorittcocktailer. Den er enkel å lage og mynteblader og lime er med på å skape en fantastisk frisk smak.

OLD FASHIONED

Old Fashioned - Jack DanielsOppskrift

1 brun sukkerbit
1/2 cl Angostura bitter
4 cl Jack Daniels Single Barrel

Revet appelsinskall til pynt

 Legg sukkerbiten i et whiskeyglass og hell angosturaen i. Bruk en muddler til å knuse sukkeret til det løser seg opp. Fyll glasset med isbiter og tilsett Jack Daniels. Garnér med revet appelsinskall.

Dette er favorittdrinken til Don Draper i Mad Men!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.