American coffee
Oppskrift
2-3 dl varm svart kaffe
1 ts brunt sukker
4 cl Jack Daniel’s Tennessee Honey Whiskey Liqueur
Pisket krem*
Kaffebønner, Neon kakepynt, sjokoladedryss eller lignende til pynt.
Kaffe: God, sterk svart kaffe, gjerne malabar, brun bali eller java, ev. en americano.
Pisket krem: Kremen skal være litt flytende.
- Ha kaffe og sukker i et kaffeglass og rør ut sukkeret.
- Hell i likøren og rør godt rundt.
- Legg kremen forsiktig på toppen, gjerne med en spiseskje.
- Avslutt med pynten du vil ha, her kan du fint overdrive om du ønsker det.
- Server mens den er varm.
American coffee er en prangende og søt kaffedrink med gode nyanser av honning som passer utmerket i solveggen når det er kaldt. Den kan også fint nytes som en helt egen dessert for voksne etter maten.
Oppskrift
1 ss sukker
1/2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Ha sukker og vaniljesukker i fløten, og visp til lett flytende krem. Denne kremen skal danne et mykt lokk på toppen av drinken. Det gjør at American coffee holder seg varm lengre og du får fordelt kremen med kaffen når du drikker den.
Foto/Kokk: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist