American coffee 

American coffee Jack Daniels Honey Whiskey Liqueur

Oppskrift

2-3 dl varm svart kaffe
1 ts brunt sukker
4 cl Jack Daniel’s Tennessee Honey Whiskey Liqueur
Pisket krem*
Kaffebønner, Neon kakepynt, sjokoladedryss eller lignende til pynt.

Kaffe: God, sterk svart kaffe, gjerne malabar, brun bali eller java, ev. en americano.
Pisket krem: Kremen skal være litt flytende.

  1. Ha kaffe og sukker i et kaffeglass og rør ut sukkeret.
  2. Hell i likøren og rør godt rundt.
  3. Legg kremen forsiktig på toppen, gjerne med en spiseskje.
  4. Avslutt med pynten du vil ha, her kan du fint overdrive om du ønsker det.
  5. Server mens den er varm.

American coffee er en prangende og søt kaffedrink med gode nyanser av honning som passer utmerket i solveggen når det er kaldt. Den kan også fint nytes som en helt egen dessert for voksne etter maten.

*Pisket krem

Oppskrift

1 ss sukker
1/2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Ha sukker og vaniljesukker i fløten, og visp til lett flytende krem. Denne kremen skal danne et mykt lokk på toppen av drinken. Det gjør at American coffee holder seg varm lengre og du får fordelt kremen med kaffen når du drikker den.

Foto/Kokk: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.