Norske bartendere setter smaken først!

Skal man delta i en seriøs konkurranse, er det viktig å spise skikkelig. Det ble servert ernæringsrik lunsj før konkurransen startet på Liquid Engineers i Oslo.

Skal man delta i en seriøs konkurranse, er det viktig å spise skikkelig. Det ble servert ernæringsrik lunsj før konkurransen startet på Liquid Engineers i Oslo.

Norske bartendere setter smaken først!

Visste du at kubansk mat er temmelig smakløs? Det var bare en av tingene vi lærte da vi var observatører på bartenderkonkurransen Havana Club Grand Prix i Oslo her om dagen. En del av konkurransekriteriene, var nemlig å fortelle noe om Cuba, i tillegg til å lage den beste drinken selvfølgelig.

– På Cuba blir du ansett for å være pretensiøs hvis du bruker krydder i maten, selv om det vokser urter og sitroner over alt, så jeg vil anbefale alle som planlegger en reise dit å ta med seg salt og pepper, fortalte Simon Theodor Selvik deltager fra No Stress i Bergen.

Derimot er cocktailkulturen på Cuba enormt inspirerende kunne flere av deltakerne, som har vært der fortelle. At den også er voksende i Norge, vitner blant annet Børge Bruteig fra Café Fontés om, da han i sin første konkurranse noensinne kapret andreplassen.

Da vi hadde smakt på drinken hans, og komplimentert den som en av de klart beste, trodde han at det var høydepunktet på kvelden, og han var temmelig himmelfallen da han ble utropt som andremann.

Den gjeve førsteplassen gikk til Chris Grøtvedt som til daglig er barmanager ved  Theatercafeen i Oslo,

– Det var en fantastisk og spennende norsk finale med mange dyktige deltakere. Jeg er beæret av å vinne mot alle disse inspirerende bartenderne og ser frem til å oppfylle drømmen om å reise til Cuba for å representere norsk bartendermiljø mot resten av verdenseliten i Havana Club Grand Prix. Let the Loco Vikings bring this home to Norway!» sier en strålende fornøyd Chris Grøtvedt.

Han reiser til Havana i juni der han vil møte 47 andre bartendere fra hele verden, for å konkurrere om å skape den neste nye cubanske cocktailen under tittelen «The quest for the next cuban classic».

Dommerpanelet besto av Terje Ommundsen, eier og kjøkkensjef ved Plah Bar & Resturant. Patrick Eriksson, eier av Liquid Engineers og Joel Katzensteiner, Partner i i Purfict.

Flere av deltagerne vi snakket med var spesielt fornøyde med at det var en kokk med i dommerpanelet, for som en av dem sa:

– Gode drinker skal ikke hives ned, de skal nytes i gode omgivelser med fine mennesker! Vi kunne ikke si oss mer enig!

 

Chris vinnercocktail – Poco Loco

50 ml Havana Selecction de Maestros
20 ml Sweet Vermouth
15 ml Oloroso Sherry
5 ml Galliano Ristretto

Metode: røres

 

 

 

 

Havana 2014 (64 of 619)

De gjeve trofeene i den norske finalen i Havana Club Grand Prix .

 

Havana 2014 (145 of 619)

Tommy Carlbom fra Südøst i aksjon.

Havana 2014 (211 of 619)

Børge Bruteig fra Café Fontez i sin første bartenderkonkurranse.

Havana 2014 (237 of 619)

Simon Theodor Selvik, deltager fra No Stress i Bergen, serverte mange gode historier sammen med drinken, og tok hjem tredjeplassen i konkurransen..

Havana 2014 (123 of 619)

Det var full anledning for deltagerne å prøvesmake konkurrentenes bidrag.

Havana 2014 (579 of 619)

Deltagere og observatører venter i spenning på dommernes avgjørelse.

Havana 2014 (613 of 619)

Dommerpanelet besto av Terje Ommundsen, eier og kjøkkensjef ved Plah Bar & Resturant. Patrick Eriksson, eier av Liquid Engineers og Joel Katzensteiner, Partner i i Purfict.

Havana 2014 (601 of 619)

Theatercafeen og dens kunder må klare seg uten barsjefen i juni, for da reiser Chris Grødtvedt til Havana for å delta i den internasjonale finalen.

Havana 2014 (311 of 619)

Vinnerdrinken til Chris Grødtvedt – Poco loco!