Sangria

Oppskrift (Ca. 20 glass)

2 appelsiner
1 økologisk sitron
5 halve hermetiske ferskener
Isbiter
15 cl sherry
2 flasker spansk rødvin
300 cl soda

Vask og tørk av sitrusfruktene. Skjær dem i skiver. Skjær ferskenene i tynne båter. Legg all frukten i en stor mugge. Tilsett isbiter og sherry. Rør forsiktig rundt. Hell i rødvin og soda.  Skjenk i høye glass og legg litt frukt i hvert av dem.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

LIMONCELLO

LimoncelloOppskrift

1 liter sprit 60 %
1 ½ liter vann
1 kg sukker
Skallet av 8 økologiske sitroner

Skrell sitronene, men fjern den hvite delen av skallene. Legg dem på luftette glass og hell spriten over. La det stå å trekke på et mørkt sted i fire uker. Kok opp sukker og vann til en klar lake. Sil skallene fra spriten, og hell sukkerlaken i spriten, og deretter over på egnede flasker, og legg limoncelloen i fryseren.

I Sør-Italia, lager enhver familie med respekt for seg selv sin egen sitronlikør, bedre kjent som Limoncello. Den stammer fra Amalfikysten sør for Napoli, og mange har sikkert smakt den hvis de har feriert der. Limoncello skal nytes direkte fra fryseren i små glass, gjerne til desserten. Blir det ikke noe Italiatur på deg med det første kan du fint lage den selv.

KIRSEBÆRLIKØR

KirsebærlikørOppskrift

(½ l likør)
½ l kirsebær
37 cl sprit 60 %
2–4 dl sukker

Cocktailbær:

1 sats kirsebær (til overs fra likøren)
3 dl sukker
3 dl vann

Bland alle ingrediensene i en stor lufttett glassboks med lokk. Sett boksen i et solrikt vindu i en uke. Rist eller snu boksen minst en gang om dagen slik at sukkeret løser seg opp. Sett deretter boksen på et mørkt og svalt sted 1–3 måneder. Sil så av bærene og hell likøren på en pen godt rengjort flaske. Spar bærene og lag dine egne cocktailbær. La likøren stå og modne i 1–2 måneder.

Cocktailbær:

Kok en sukkerlake av sukker og vann. Legg kirsebærene i en ren boks og dekk med den varme sukkerlaken.  La stå 1–2 måneder.

BLOODY MARY

Bloody MaryOppskrift

4 cl Absolut Elyx
2 cl Dubonnet
½ cl rødvinseddik
1 ½ cl tabasco og Worcestershiresaus
12 cl tomatjuice
1 klype nykvernet pepper og salt

Bland alle ingrediensene i et longdrinkglass og rør godt rundt. Pynt ev. med en selleristang og cherrytomat.

Vi har mye å takke Ian Flemings James Bond for. Bloody Mary ble virkelig satt på barkartet etter sin opptreden i Casino Royale.