Ferske bær med zabaione

Ferske bær med vinkokt, italiensk saus.

FERSKE BÆR MED ZABAIONEOppskrift (4 personer)

ca. 6 dl blandede ferske bær,f.eks. bringebær, blåbær og jordbær
Sukker

Zabaionesaus:

2 eggeplommer
1 dl sukker
1 dl hvitvin
Ev. 1 ts potetmel

Ferske bær med zabaione:
Skyll og skjær store bær i mindre biter. Bland med litt sukker og legg i pene glass eller på tallerkener. Visp eggeplommer og sukker til sausen i en tykkbunnet gryte. Tilsett vinen og visp konstant over lav varme. Det tar ca. 10 minutter. Hell sausen over bærene og server.

Ferske bær med zabaione – har du vært i Italia, har du sikkert smakt eggekremen zabaione. Den smaker ypperlig sammen med sommerens friske bær.

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.