Saltbakte rødbeter


Saltbakte rødbeterOppskrift

Rødbeter, som tilbehør beregn 100 g per person
1-2 dl grovt havsalt
1 håndfull frisk timian

Forvarm ovnen til 175 grader. Strø havsalt i bunnen av en ildfast form. Skjær bunnen av hver rødbete, og legg dem i saltet med snittflaten ned. Dryss timian over rødbetene. Bak dem i ovnen i ca. 60 minutter. La de avkjøles noe før du fjerner skallet.

Mange kjenner dessverre kun til rødbeten i syltet tilstand. Fersk er den en opplevelse du ikke bør gå glipp av. Ikke rart den nå har en sentral plass i det moderne nordiske kjøkkenet, da kokkene elsker den. Rødbeter passer til det meste og kan brukes på mange måter: pannestekte, kokte, urtebakte, saltbakte, moste og gratinerte. Vi saltbaker den helst – i stekeovnen eller på grillen. Klargjort kan du lage en deilig mousse av den og bruke den som tilbehør til fisk og kjøtt. Du kan bruke saltbakte rødbeter som ingrediens i brownie, lage den russiske suppen borsj, eller bruke den i salater, bare for å nevne noen bruksområder.

Her finner du flere oppskrifter på grønnsaker!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.