Asparges med estragonsaus

Asparges med estragonsausOppskrift (4 personer)

2 bunter grønn asparges
Salt og sukker

Ta tak i stilkenden av aspargesene omtrent midt på og bøy til den seige enden knekker. Skrell den nederste delen av stilken. Kok opp vann med 1 ts salt og 1 ts sukker i. La aspargesen koke i 2-3 minutter, og la den renne av. Server med estragonsaus.

Estragonsaus:

4 ss olivenolje
2 ss hvitvinseddik
1 ts Dijonsennep
1 ½ ts sukker
1 hvitløksfedd, presset
½ potte fransk estragon, finhakket
Havsalt og nykvernet sort pepper

Kjør ingrediensene til estragonsausen i en food processor.

Smak til asparges med estragonsaus med salt og pepper.

Her finner du flere aspargesoppskrifter!

Aspargesen har mange spennende bruksområder. Den passer veldig godt som tilbehør, men vi synes også den er perfekt som en lett middag- eller lunsjrett. Her har du oppskriften på asparges med estragonsaus!

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Asparges med estragonsaus
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid