Del oppskrift

Nykålsalat med parmesankrutonger

Nykålsalat med parmesankrutongerOppskrift (4 personer)

500 g nykål
200 g frosne erter
200 g loff
50 g parmesan
1 håndfull friske urter, dill, persille og mynte
3-4 ansjosfileter i olje
2 hvitløksfedd
2 ss rømme
Saft fra fersk sitron etter smak
Olivenolje
Salt og nykvernet sort pepper

Pensle loffskivene med olje og del dem i terninger. Dryss dem med ost og stek dem i ovnen under grillen til de er gyllenbrune. Finsnitt kålen. Blansjer ertene i 3-5 minutter i lettsaltet kokende vann. Skyll dem i iskaldt vann og la dem renne av i et dørslag. Press hvitløken, hakk ansjosfiletene, og bland sammen med rømme, sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Hakk urtene, bland dem med kålen og ertene i en stor bolle. Hell dressingen over og strø parmesankrutongene over til slutt.