Suppeoppskrifter – nydelige supper fra bunnen av

Varme, kalde, til forrett, til hovedrett, til lunsj og middag.

Rekesuppe

RekesuppeVi er alle glade i å meske oss med reker i sommerhalvåret, men ikke glem at det er nå rekene er på sitt beste. Rekeskallet og rognen de er fulle av akkurat nå lager også det beste smaksgrunnlaget for en deilig suppe.

Rekesuppe

Ertesuppe med asparges

Sørg alltid for å ha god kraft tilgjengelig hjemme. Da er veien til å lage gode supper veldig kort. Denne uken slår vi et slag for en fargeglad og fyldig ertesuppe.

Ertesuppe med asparges

Gazpacho

Gazpachosuppe skal serveres kald. Den regnes som Spanias nasjonalsuppe og smaker aller best på varme sommerdager.

Gazpacho

Gulrot- og ingefærsuppe

Gulrot- og ingefærsuppe er sunt og uimotståelig godt. Blir det suppe til overs kan den også nytes avkjølt i morgen. Denne suppen er nemlig nydelig både varm og kald!

Gulrot- og ingefærsuppe

Hvit aspargessuppe

Pass på å nyte de vakre hvite aspargesene mens de er i sesong. De smaker helt herlig kun med smeltet smør til eller med hollandaisesaus. Du kan også lage en deilig kremet suppe servert med grønne asparges, krutonger og blåmuggost.

Hvit aspargessuppe

Løksuppe

Helt siden romertiden har løksuppe vært en populær rett som ble sett på som fattigmannskost. Løk var lett å dyrke og billig å kjøpe.  På 1800- tallet ble den modernisert. Den ble tilsatt kraft, ristet brød, ost og karamellisert løk før den ble gratinert i ovn. Rundt 1960-tallet ble suppen populært i store deler av verden og den er fortsatt rimelig og god.

Løksuppe

Persillerotsuppe

Persillerot ligner litt på pastinakk, men smaker litt som sellerirot. Den er super å bruke til blant annet suppe. Her bruker vi den i en kjempe god suppe sammen med poteter, purreløk og røkelaks!

Persillerotsuppe

Ramsløksuppe

Vi digger ramsløk. Ramsløk smaker av en blanding av spinat, hvitløk og gressløk og er ypperlig å bruke som ingrediens i suppe. Denne er laget med poteter og løk og garnert med créme fraîche. Det smaker nydelig og her har du oppskriften!

Ramsløksuppe

Spinatsuppe

I dag lyser vi opp hverdagen vår med en virkelig god og enkel spinatsuppe!

Spinatsuppe

Tomatsuppe

TomatsuppeTomatsuppe laget fra bunnen av – enkelt, raskt og supergodt!

Tomatsuppe

Ertesuppe med bacon

SuppeoppskrifterVarm opp hverdagen med en enkel og smaksrik ertesuppe med parmesan, sprøstekt bacon og finhakkede urter.

Ertesuppe med bacon

Gresskarsuppe

Vi skiller mellom matgresskar og pyntegresskar. De mest tilgjengelige matgresskarene her i Norge, er butternut squash, muskat og Hokkaido.  Det er mye godt du kan lage av gresskar, vi anbefaler at du starter med en enkel suppe, som denne!

Gresskarsuppe

Gulrotsuppe

Fysen på en skikkelig digg gulrotsuppe som det er litt fart i? Dette er en smaksrik suppe du trygt kan servere gjester eller som et nydelig kjøttfritt alternativ til deg selv!

Gulrotsuppe

Kremet blåskjellsuppe

Flere steder i landet kan du plukke blåskjell og nyte litt luksus i hverdagen. Denne retten kan også være en god idé til helgens selskapeligheter. Vi lager en deilig kremet blåskjellsuppe.

Kremet blåskjellsuppe

Maissuppe

Velsmakende suppe laget av fersk mais. Perfekt forrett når du venter på at grillmaten skal bli ferdig.

Maissuppe

Potetsuppe

PotetsuppeLyst på noe enkelt og godt til middag i morgen? Prøv denne herlige potetsuppen med bakt hvitløk!

Potetsuppe

Rotsellerisuppe

Det er kjølig i store deler av landet. Da er det godt med noe som varmer skikkelig og smaker nydelig. Vi lager rotsellerisuppe krydret med timian og parmaskinke.

Rotsellerisuppe

Squashsuppe

En enkel suppe som du kan krydre så kraftig som du vil og servere godt ferskt brød til.

Squashsuppe

Vårløksuppe

 VårløksuppeVi nyter en vårløksuppe i dag og gleder oss til å nyte en forhåpentligvis lang, varm og god sommer.

Vårløksuppe 

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.