Ovnsbakt cherrytomat- og cashewnøttsuppe

Oppskrift (4 personer)

Tekst/Foto: Kim Attola / Mutti
Ovnsbakt cherrytomat- og cashewnøttsuppe

Ovnsbakt cherrytomat- og cashewnøttsuppe

Ingredienser til ovnsbakt cherrytomat og cashewnøttsuppe

  • 400 g Mutti cherrytomater
    500 g Mutti passata
  • 1 1/2 dl vann
  • 1 stor løk / 2 små løk
  • 5 fedd hvitløk
  • 1,5 ts zest av sitron
  • Salt
  • Nykvernet svart pepper
  • Kvernet hvit pepper
  • Chiliflak etter smak
  • 2 ts oregano
  • 2-3 ts basilikum
  • 1 ts merian
  • 3 ts sukker
  • 1,5 ss kapers
  • 4 ss Olivenolje

Fremgangsmåte cherrytomat og cashewsuppe:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Ha i alle ingrediensene i en ildfast form med lokk, bland sammen og sett den i ovnen i 1,5-2 timer. Rør om noen ganger underveis.
  3. Når suppen er ferdig i ovnen, puré den med en stavmikser og smak til med krydder.
  4. Tilsett havlparten av cashewkremen (oppskrift under) og bland med en øse. Spar litt av kremen til å dekorere suppen med.

Cashewkrem til cherrytomat og cashwesuppe

Oppskrift

  • 60-70 g cashewnøtter (litt over to håndfuller med nøtter)
  • Vann
  • Salt, sort pepper og hvit pepper
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss ølgjær

Fremgangsmåte cashewkrem til cherrytomat og cashwesuppe

  1. Bløtlegg cashewnøttene over natten i rikelig med vann. Nøttene blir da myke.
  2. Ha de myke nøttene i en blender og tilsett krydder, sitronsaft og ølgjær.
  3. Tilsett gradvis vann til konsistensen blir glatt og kremet.

Denne tomatsuppen ble kåret til den beste oppskriften i Finland under Mutti sitt tomatsuppemesterskap 2023. Kim Attola står bak vinneroppskriften.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.