Spinatsuppe

SpinatsuppeOppskrift (4 personer)

500 g fersk spinat
1 l kjøttkraft
3 ss hvetemel
2 ss smør
1 dl fløte
1 krm nykvernet pepper
1 krm revet muskatnøtt

Spinatsuppe
Fjern grove stilker fra spinatbladene, og skyll dem godt i flere omganger med kaldt vann.
Kok opp rikelig med vann i en kjele, legg spinaten i og kok den under lokk i ca. 5 minutter.
Hell av vannet og la spinaten renne godt av.
Kjør spinaten i en food processor eller med en stavmikser til den er finkornet.
Kok opp kjøttkraften og legg i spinaten.
Rør melet ut i litt vann til en glatt jevning.
Rør jevningen i suppen, og la den småkoke i 3-4 minutter, mens du tilsetter fløten.
Rør inn smøret i spinatsuppen til slutt.

Server spinatsuppen med krutonger.

Start uken med en nydelig spinatsuppe til middag. Hvis du liker det hete er dette en suppe du fint kan spice opp med chili.

Her finner du flere suppeoppskrifter!

HVITLØKSBRØD MED TIMIAN

Hvitløksbrød med timianOppskrift

1/2 baguette
100 g smør
1  sitron
6 ferske timiankvister
4  hvitløksbåter
Olje

Sett ovnen på 225 grader. Skjær brødet i skiver og stek dem i en varm panne med olje til de har fått fin farge. Bland romtemperert smør med timiankvistene. Press hvitløken i. Bland godt. Smør et lag med blandingen på hver skive. Sett skivene på en stekeplate og la de stå i ovnen til smøret har smeltet.

Smaksrikt hvitløksbrød med herlig sprø overflate og mye smak av timian.

Hvitløksbrød med timian

HVITLØKSBRØD MED RØDLØK

Hvitløksbrød med rødløkOppskrift

1 dl, pluss 2 ss extra virgin olivenolje
Ca. 2 dl varmt vann (45 grader)
1 ss honning
40 g tørrgjær
7 dl hvetemel
1/4 ts havsalt
1 rødløk, finhakket
4 hvitløksfedd, finhakket
1 håndfull ferske salvie- og persilleblader, finhakket
1 ss olivenolje
2 økolgiske sitronbåter

Rør 1/2 dl varmt vann og honning sammen. Rør ut gjæren. La blandingen hvile i 10 minutter. Kjør hvetemel og salt i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett 1 1/2 dl varmt vann og gjærblandingen. Kjør på middels hastighet til deigen slipper kantene. Smør inn en stor bakebolle med olje. Form deigen til en ball, og legg den i bakebollen. Snu deigen slik at den er dekket av olje.Dekk med plastfolie, sett på et lunt sted for å heve til det dobbelte, i ca. 1 time. Plasser en pizzastein hvis du har i ovnen. Hvis ikke kle en stekeplate med bakepapir Forvarm ovnen til 260 grader. Elt deigen i bollen. Dekk den til og og la den heve igjen til dobbelt størrelse i ca. 45 minutter. Del deigen i 4 like deler. Form hver del til en ball. Plasser på en melet benk, dekk med plastfolie, og la den hvile i 10 minutter.

Kjevle ut deigen til en rund form på ca. 20 cm. Overfør den til bakepapiret eller pizzasteinen. Vend løk, hvitløk og urter i 1 ss olivenolje, og fordel blandingen på midten av brødene. Skyv brødene over på steinen eller stekeplaten. Stek til brødene er gyldne i ca. 10-12 minutter. Press sitron over brødene og server.

Hvitløksbrød med rødløk

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.