Gazpacho

GazpachoOppskrift 

2 røde paprika
1 gul paprika
6 mellomstore tomater
1 stor løk
2 hvitløksfedd
1 agurk
7 1/2 dl grønnsakskraft
3 1/2 dl tomatjuice
1 ss basilikumblader, hakket
1 ss sitronmelisse, hakket
1 ss tomatpuré
Salt og pepper
Tabasco
Persille til pynt

Gazpacho
Skyll paprikaene og fjern stilk og kjerner. Skjær dem i terninger. Skyll tomatene og skjær dem i terninger. Skrell løken og skjær den i terninger. Skrell agurken, fjern det myke i midten og skjær den i terninger. Spar litt av alt til pynt. Resten has i en blender eller food processor sammen med kraft, tomatjuice, tomatpuré og urter og kjøres til en slett masse. Smak til med salt, pepper og tabasco. Avkjøl suppen godt før servering og pynt suppen med grønnsaker og ev. litt persille.

Gazpacho skal serveres kald. Den regnes som Spanias nasjonalsuppe og smaker aller best på varme sommerdager.

Her finner du oppskriften på flere supper!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.