Ertesuppe med bacon
Oppskrift ertesuppe med bacon (4 personer)
1 løk
3 mellomstore poteter
450 g frosne erter
2 dl fløte
8 dl kylling- eller grønnsakskraft
1 håndfull basilikumblader
1 bunt gressløk
Salt og nykvernet pepper
Smør og olivenolje
50 g parmesan
100 g bacon
Ertesuppe med bacon:
Skrell og hakk løken. Skrell potetene og skjær dem i skiver. Varm opp olivenolje og smør i en gryte. Stek løken i et par minutter og smak til med nykvernet pepper. Hell i kraften og kok opp. Tilsett skivede poteter og la det småkoke til potetene er kokt. I mellomtiden skjærer du baconet i små biter og steker det sprøtt. Tilsett parmesan i suppen. Deretter tilsetter du erter og koker suppen videre til de har myknet. Ta gryten av varmen. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt og pepper og server med sprøstekt bacon og finhakket gressløk og basilikum til.
Når luften er kaldere smaker varme supper enda bedre. Varm og kos deg med en fantastisk ertesuppe med bacon. Vil du ha litt ekstra varme kan du smake til med chili.
Her finner du ertesuppe med asparges!
GULROTSUPPE
Oppskrift (4 personer)
8 gulrøtter
50 g smør
½ ss karripulver
3 ss revet fersk ingefær
5 dl grønnsakskraft
2 dl matfløte
Salt og nykvernet pepper
Fersk koriander
1 grønnchili
Skrell gulrøttene og kutt dem i terninger. Stek dem i smør sammen med karri, salt og ingefær. Tilsett kraft og la det koke under lokk til gulrøttene er møre. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Tilsett fløten og smak til med salt og pepper. Skjær chilien i skiver og grovhakk korianderen. Hell suppen i boller, legg koriander og chili i midten av bollene og server.
RAMSLØKSUPPE
Oppskrift (4 personer)
50 g smør
2 middels store løk, finhakket
500 g melete poteter, i terninger
1,2 l grønnsakskraft
200 g ramsløkblader, uten tykke stilker og finhakkede
4 ss kremfløte
Cremé fraîche til pynt
Smelt smøret i en stor gryte, tilsett løken, legg på lokk og stek forsiktig i 10 minutter eller til de er myke uten å ha tatt farge. Tilsett potetene og kraften, kok opp, og legg på lokk. Kok i 20 minutter eller til potetene er myke. Tilsett ramsløk og kok videre i 2 minutter. Avkjøl litt, og blend suppen med en stavmikser. Kok opp igjen og rør inn kremfløte og smak til med salt og pepper. Server med små klatter av créme fraîche.