Rotsellerisuppe

Rotsellerisuppe - Tallerkener fra Royal Copenhagen. Glass fra Magnor Glassverk.

Rotsellerisuppe – Tallerkener fra Royal Copenhagen. Glass fra Magnor Glassverk.

Oppskrift rotsellerisuppe (4 personer)

1 kg sellerirot
1 1/2 l kyllingkraft
2 1/2 dl kremfløte
1 ts tørket timian

Skrell selleriroten, og kutt den i så små biter som mulig, ev. rasp den. Poenget er jo kortere koketid, jo mer næring bevares.

Kok sellerien mør i kyllingkraften, og blend den med en stavmikser. Tilsett fløten og kok videre i et par minutter. Pynt ev. med litt frisk timian og litt sprøstekt skinke, f.eks. parma, serrano eller stranda.

Når det er kjølig er det godt med noe som varmer skikkelig og smaker nydelig. Vi lager rotsellerisuppe krydret med timian og parmaskinke.

Her finner du flere suppe oppskrifter!

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.