Sausoppskrifter laget fra bunnen av

Saus kan være en retts største smaksopplevelse. Det å lage sausen fra bunnen er enkelt og gir deg som lager mat mange muligheter til å påvirke matopplevelsen for deg og dine gjester. Du kan lage sauser til nesten all mat. Middagssausen er for mange den viktigste og du lager den enkelt selv. Noen ingredienser er det smart å ha liggende i skapet. Med ingredienser som pepper, salt, fløte, smør, egg, kraft, buljong eller fond har du det meste du trenger for å lage gode sauser fra bunnen av.

Barbecuesaus

SausEn av mest brukte sausene til grillmat er barbecuesaus. Den lager du enkelt og best selv. Når du lager den fra bunnen av vet du hva du spiser. Du kan også justere ingrediensene slik at du får helt egen touch på barbecuesausen.

Barbecuesaus

Bearnaisesaus

Saus oppskrifter Vi fikk igjen et spørsmål om hva som var best av Toro og Knorrbearnaisesaus. Svaret er at den beste bearnaisen lager du selv. Det er en av de litt mer kompliserte sausene å lage, men den smaker nydelig og er mye bedre enn det som finnes å få kjøpt i pose.

Bearnaisesaus

Cumberlandsaus

Skal du spise paté i en eller annen form for leverpostei? Da kan vi anbefale å lage en cumberlandsaus som tilbehør!

Cumberlandsaus

Pesto

Er du eller en du kjenner pestoelsker? Den er enkel å lage selv fra bunnen av, mye bedre blir den også!

Pesto
Ribbesaus

Saus - oppskrifter laget fra bunnen avDu lager ikke ribbesaus fra pose, du lager ribbesausen fra bunnen av. Her har du oppskriften på en nydelig ribbesaus du enkelt lager selv!

Ribbesaus

Sennepssaus til gravlaks

Sennepssaus til gravlaks

Bechamelsaus (Hvit saus)

SausoppskrifterSlik lager du en klassisk bechamelsaus, som kan brukes som base til mange avarter av hvit saus, som f.eks. persille- eller ostesaus.

Bechamelsaus (Hvit saus)

Brun saus

Brun saus er muligens den mest brukte sausen i Norge. Å lage denne sausen fra bunnen av er utrolig enkelt.

Brun saus

Hollandaisesaus

Hollandaisesaus

Raita

Den tradisjonelle sausen raita, serveres kald til det meste av sterkt krydret indisk mat. Det være seg kjøtt, kylling eller fisk. Den tar kun et par minutter å lage, så du kan nesten ikke la være å prøve.

Raita

Rød saus til riskrem

Rød saus til riskrem

Sjokoladesaus

Det å lage sjokoladesaus er en enkel prosess. Enten du skal ha den på vaniljeiskremen til dessert, eller en av de mange bruksområdene hvor en varm sjokolade saus passer.

Sjokoladesaus

Vaniljesaus

Vaniljesaus er enklere å lage enn det mange tror. Den er helt uten tilsetningsstoffer og smaker mye bedre en de ferdige variantene du finner i butikken.

Vaniljesaus

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.