Gulrot og ingefærsuppe

Denne suppen er god både kald og varm. Gulrøttenes naturlige sødme gjør den uimotståelig.

Gulrot og ingefærsuppeOppskrift (4 personer)

2 ss olivenolje
1 liten løk, grovhakket
1/2 dl fersk ingefær, grovhakket
1 kg gulrøtter, revet
1,2 l grønnsakskraft
1 dl ferskpresset appelsinjuice
Muskattnøtt
Salt og pepper
Fersk timian til pynt

Gulrot og ingefærsuppe
Varm oljen i en stor gryte på middels varme. Stek løk og ingefær, og la det bli mykt under stadig omrøring. Ca. fem minutter.

Tilsett gulrøtter, kraft og appelsinjuice. Gi blandingen et oppkok, og reduser varmen. legg på lokk og la det putre til gulrøttene er møre ca. 15 minutter. Bruk en stavmikser for å få en jevn konsistens.

Smak til med muskatnøtt, salt og pepper. Anrett suppen i boller og pynt med en kvist fersk timian. Server med oppskårne baguetteskiver.

Her finner du flere oppskrifter på gode supper!

Foto gulrot og ingefærsuppe: Inger Mette Meling Kostveit

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.