Jordskokksuppe med kamskjell
Oppskrift (2 personer)
500 g jordskokker
1 løk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
Olivenolje
1 dl hvitvin
8 dl helmelk
1 liten bunt fersk timian
Bomullshyssing
Salt
6 kamskjell
Litt olje til steking
Salt
1 jordskokk i miniterninger
Litt epleeddik
Fersk timian til pynt, hakket
Jordskokksuppe med kamskjell:
Skrell jordskokkene, og legg dem i vann, slik at de ikke blir mørke.
Skjær dem i grove terninger.
Sautér jordskokker, løk og hvitløk i litt olivenolje.
Hell vinen over, og la den redusere nesten bort.
Hell melken i.
Bind bomullshyssing rundt timianen, og legg den i suppen.
La suppen småkoke under lokk i 30 minutter, eller til jordskokkene er helt møre.
Fisk opp timianen, og kast den.
Blend suppen med en stavmikser, og smak til med salt.
Kok opp suppen.
Fjern den lille muskelen på siden av kamskjellene, og stek dem i litt olje i en varm panne.
Krydre med salt.
Vend litt rå jordskokk i epleeddik, og anrett suppen med kamskjell, jordskokker og timian.
Server jordskokksuppe med kamskjell med grovt brød til.
HVITLØKSFRESTE REKER
Oppskrift (4 personer)
Olivenolje
4 hvitløksfedd, skrelt og finhakket
1/2 ts tørket chili
1 kg ferske reker, pillede
1 potte fersk persille
Varm opp en generøs mengde olivenolje i stekepannen. Tilsett hvitløk og chili og stek under konstant omrøring i et par minutter. Tilsett rekene og fres dem raskt til de blir varme. Finhakk persillen og rør den raskt inn. Server med baguetter.