Jordskokksuppe med kamskjell

Oppskrift (2 personer)

500 g jordskokker
1 løk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
Olivenolje
1 dl hvitvin
8 dl helmelk
1 liten bunt fersk timian
Bomullshyssing
Salt
6 kamskjell
Litt olje til steking
Salt
1 jordskokk i miniterninger
Litt epleeddik
Fersk timian til pynt, hakket

Jordskokksuppe med kamskjell:
Skrell jordskokkene, og legg dem i vann, slik at de ikke blir mørke.
Skjær dem i grove terninger.
Sautér jordskokker, løk og hvitløk i litt olivenolje.
Hell vinen over, og la den redusere nesten bort.
Hell melken i.
Bind bomullshyssing rundt timianen, og legg den i suppen.
La suppen småkoke under lokk i 30 minutter, eller til jordskokkene er helt møre.
Fisk opp timianen, og kast den.
Blend suppen med en stavmikser, og smak til med salt.
Kok opp suppen.

Fjern den lille muskelen på siden av kamskjellene, og stek dem i litt olje i en varm panne.
Krydre med salt.
Vend litt rå jordskokk i epleeddik, og anrett suppen med kamskjell, jordskokker og timian.

Server jordskokksuppe med kamskjell med grovt brød til.

HVITLØKSFRESTE REKER

Hvitløksfreste rekerOppskrift (4 personer)

Olivenolje
4 hvitløksfedd, skrelt og finhakket
1/2 ts tørket chili
1 kg ferske reker, pillede
1 potte fersk persille

Varm opp en generøs mengde olivenolje i stekepannen. Tilsett hvitløk og chili og stek under konstant omrøring i et par minutter. Tilsett rekene og fres dem raskt til de blir varme. Finhakk persillen og rør den raskt inn. Server med baguetter.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.