Tomatsuppe med grillet paprika og gorgonzola

Oppskrift (4 personer)

Tekst/Foto: Mikkel Milsgaard / Mutti

Tomatsuppe med grillet paprika og gorgonzolaIngredienser til tomatsuppe med grillet paprika og gorgonzola:

Ovnbakes

 • 5 store banansjalottløk
 • 1 hel hvitløk (delt på midten)
 • 2 røde paprika
 • 8-10 Mutti cherrytomater uten sausen
 • 4 laurbærblader
 • 10 pepperkorn
 • 4 ss olivenolje
 • 1 ts røkt paprika
 • 1–2 ts middelhavssalt

I en kjele

 • 1/2 l buljong
 • 2 ss hvitvinseddik
 • 1 dl creme fraiche 9 %
 • 2 bokse Mutti Polpa finhakkede tomater
 • 40 g gorgonzola
 • en bunt basilikum
 • 1 ts cayennepepper
 • 1 ts merian
 • Salt og pepper
 • 1 ss rørsukker

Topping til tomatsuppe med grillet paprika og gorgonzola:

 • Skiver av ovnsristet surdeigsbrød med hvitløksolje

Fremgangsmåte:

 1. Skjær sjalottløkene i to og fjern skallet. Fjern frøene fra paprikaene og skjær dem i 3–4 store biter. Del hvitløken i to og la skallet være på mens den grilles i ovnen.
 2. Begynn med å grille Mutti-cherrytomatene, løk, hvitløk og rød paprika i et ovnsfat sammen med de andre ingrediensene i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter.
 3. Når løk, tomater og paprika er grillet, helst med en svart og grillet overflate, tar du fatet ut av ovnen.
 4. Ta ut laurbærbladene. Press ut hvitløksfeddene og fjern skallet.
 5. Hell alt innholdet fra ovnsfatet over i en kjele og tilsett 2 bokse Mutti polpa. Varm opp til det småkoker på middels varme.
 6. Tilsett merian, cayennepepper og hakket fersk basilikum. Rør rundt og la det småkoke i 2–3 minutter.
 7. Tilsett hvitvinseddik og rørsukker. Rør om, tilsett buljongen og la tomatsuppen småkoke under lokk i 10 minutter.
 8. Tilsett 1 dl creme fraiche 9 % og gorgonzolaen, og la suppen samle seg under omrøring.
 9. Blend suppen med en stavmikser og smak til med salt og pepper ved behov. Tilsett litt mer rørsukker ved behov.
 10. Pensle noen skiver rustikt surdeigsbrød med hvitløksolje laget av olivenolje og presset hvitløk, og rist dem i ovnen på 200 grader til de er gylne og sprø.
 11. Anrett tomatsuppen i en dyp tallerken, pynt med friske basilikumblader og litt 9 % rømme på toppen, og server med hvitløksbrødet ved siden av.

Denne tomatsuppen; Tomatsuppe med grillet paprika og gorgonzolable, ble kåret til den beste tomatsuppeoppskriften i Danmark under Mutti sitt tomatsuppemesterskap 2023. Mikkel Milsgaard fra Danmark står bak vinneroppskriften. Se video under!

Hermetiserte tomater best til tomatsuppe

Tomatsuppeperfeksjon mener vi!

Tekst/Foto: Knut Whist / Monica Friedrich Johannessen

Hvorfor er hermetiserte tomater best til tomatsuppe?
Å lage den perfekte tomatsuppen krever nøye valg av ingredienser, og en viktig beslutning du står overfor er valget mellom ferske tomater og de praktiske bokstomatene. Mens ferske tomater er en naturlig favoritt, gir bokstomater deg en rekke fordeler som kan heve smaken og enkelheten til din neste suppeopplevelse.

Den samme intense smaken hele året
Bokstomater kommer i konserverte bokser, noe som betyr at du kan nyte den samme intense tomatsmaken uansett sesong. Dette er spesielt verdifullt når ferske tomater ikke er i sesong eller av varierende kvalitet. Den konsistente smaken gir din tomatsuppe en dybde og rikdom som kan være utfordrende å oppnå kontinuerlig med ferske varierende tomater.

Praktisk og tidsbesparende
Bokstomater kommer allerede forvellet, skrelt og hakket, noe som sparer deg verdifull tid på kjøkkenet. Denne praktiske løsningen gjør det enkelt å kaste dem rett i gryten, og du unngår den tidkrevende prosessen med å skålde, skrelle og hakke ferske tomater. Perfekt for travle hverdager når du vil ha en deilig suppe uten stress.

Lengre holdbarhet uten svinn
En annen fordel med bokstomater er deres lang holdbarhet. Mens ferske tomater har en begrenset levetid, kan du ha bokstomater tilgjengelig i skapet i lang tid. Dette reduserer sjansen for matsvinn og gir deg muligheten til å lage tomatsuppe når som helst, selv når kjøleskapet er tomt for ferske ingredienser.

SIKKERHET I KVALITET GJØR HERMETISERTE TOMATER BEST TIL TOMATSUPPE

Kvaliteten på bokstomater er konsekvent og pålitelig. Du trenger ikke å bekymre deg for modne eller overmodne tomater som kan påvirke smaken og teksturen av suppen din. Med bokstomater er du sikret en jevn kvalitet hver gang, noe som gjør det enklere å oppnå konsistente resultater i dine kulinariske suppemesterverk.

Økonomisk og budsjettvennlig
Bokstomater gir deg mye valuta for pengene. De er generelt rimeligere enn ferske tomater, og du trenger ikke å bekymre deg for sesongvariasjoner som kan påvirke smaken og prisene. Dette gjør bokstomater til et økonomisk og budsjettvennlig alternativ for alle som ønsker å lage deilige måltider uten å tømme lommeboken.

Valg av tomat
Når du står overfor valget mellom ferske tomater og bokstomater for din neste tomatsuppe, er det klart at bokstomater gir en praktisk, smakfull og kostnadseffektiv løsning. Fra intens smak hele året til den tidsbesparende praktikaliteten, er bokstomater det ideelle valget for å oppgradere din suppeopplevelse. Gjør livet enklere og suppen mer deilig ved å velge bokstomater som din go-to suppe-ingrediens.

Selvfølgelig finnes det unntak som gjør ferske norske tomater til en klar tomatsuppevinner, men det er dessverre sjeldent du finner de riktige tomatene, på rett tid med den beste smaken i Norge.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.