Potetsuppe
Oppskrift (4 personer)
4 store poteter
1/2 sellerirot
1 hel hvitløk
2 dl matfløte
Salt, pepper og rosmarin
1 liten løk
1 liten rød paprika
100 g bacon
Potetsuppe
Skrell poteter og selleri, skjær dem i terninger, og kok dem i lettsaltet vann til de er møre.
I mellomtiden baker du hvitløken i en forvarmet ovn på 125 grader.
Skjær først av toppen av hvitløken, hell olivenolje over og pakk den inn i aluminiumsfolie.
Bak i 20 minutter til den er myk.
Når hvitløken er avkjølt klemmer du feddene slik at den myke hvitløken kommer ut.
Når potetene og sellerien er ferdigkokt, tar du halvparten av dem over i en blender sammen med hvitløken og kjører det til en puré.
Hell den deretter tilbake i gryten sammen med matfløten. Smak til med salt, pepper og rosmarin.
La suppen koke i 5-10 minutter mens du finhakker løken, skjærer baconet i strimler og paprikaen i terninger.
Stek i en stekepanne på lav varme til løken tar farge.
Hell suppen over i serveringsboller og legg en ss av den stekte blandingen i hver suppeskål.
Server med godt fersk brød til.
Lyst på noe enkelt og godt til middag i morgen? Prøv en herlige potetsuppe med bakt hvitløk!
Her finner du flere oppskrifter på suppe!
HVITLØKSBRØD MED TIMIAN
Oppskrift
1/2 baguette
100 g smør
1 sitron
6 ferske timiankvister
4 hvitløksbåter
Olje
Sett ovnen på 225 grader. Skjær brødet i skiver og stek dem i en varm panne med olje til de har fått fin farge. Bland romtemperert smør med timiankvistene. Press hvitløken i. Bland godt. Smør et lag med blandingen på hver skive. Sett skivene på en stekeplate og la de stå i ovnen til smøret har smeltet.
Smaksrikt hvitløksbrød med herlig sprø overflate og mye smak av timian.