Rekesuppe

RekesuppeOppskrift (4 personer)

1 kg ferske reker
1 stor fennikel, skåret i tynne skiver
1 løk, finhakket
1 gulrot, skåret i skiver
2 ts paprikapulver
1 ts kajennepepper
1,5 ss tomatpuré
1 ½ dl vann
2-3 ss crème fraîche
30 g usaltet smør, kaldt i terninger
Salt og hvit pepper
1 økologisk sitron
Dill til pynt

Rekesuppe
Rens rekene og ta vare på skallet.
Legg skallet og rekene i to separate boller.
Legg løk og gulrot i en stor gryte med 1 ss smør og fres på god varme i et par minutter.
Tilsett paprikapulver og kajennepepper, rør rundt og la det frese videre sammen med grønnsakene.
Ha i tomatpureen og la det hele frese videre i 3-4 minutter.
Tilsett rekeskallet i gryten.
La det steke i ca. 10 minutter mens du rører hyppig. Skru varmen ned til middels og sørg for at det ikke svir seg.

Tilsett vann.
Rør rundt og kok opp.
La suppen koke i ca. 30 minutter uten lokk og rør om av og til.
Sil av suppen og ha den tilbake i gryten.
Sett gryten tilbake på varmen.
Pisk inn crème fraîche og smak til med pepper og eventuelt litt salt.
Pisk til slutt inn kaldt smør og la suppen holde seg varm, uten at den koker.

Stek fennikelen i litt smør i ca. 3-4 minutter og press et par dråper sitron over.

Fordel fennikelen og rekene i fire serveringsboller og hell suppen over. Pynt med dill og server rekesuppe sammen med godt lyst brød og sitronbåter.

Her finner du flere oppskrifter på suppe!

Vi er alle glade i å meske oss med reker i sommerhalvåret, men ikke glem at det er om vinteren rekene er på sitt beste. Rekeskallet samt rognen de er fulle av akkurat da lager også det beste smaksgrunnlaget for en deilig suppe.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.