Persillerotsuppe med røkelaks

Persillerotsuppe med røkelaksOppskrift (4-6 porsjoner)

800 g persillerot
8 dl grønnsakskraft
1 løk
1 purreløk, kun den hvite delen
3 mellomstore poteter
2 dl fløte
150 g røkelaks i skiver
30 g smør
Dill, salt, hvit pepper, sitronsaft og muskat til å smake til med

Persillerotsuppe
Skjær grønnsakene grovt.
Smelt smør i en stor tykkbunnet gryte, og stek grønnsakene i et par minutter.
Tilsett grønnsakskraft, kok opp og kok videre på lav varme med lokk på til grønnsakene er møre, ca. 20-25 minutter.
Kjør suppen med en stavmikser til den er helt jevn.
Tilsett fløten og smak suppen til med krydder og sitronsaft.

Server suppen med røkelaksskiver og litt dill som pynt.

Her finner du flere oppskrifter på suppe!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.