Grov tomatsuppe med pangrattato
Oppskrift (4 personer)
Tekst/Foto: Marthe Hafskjold/Mutti
Ingredienser til grov tomatsuppe:
- 1 finhakket løk
- 2 finhakkede fedd hvitløk
- 2 ss Mutti dobbeltkonsentrert tomatpuré
- 1 flaske Mutti passata passerte tomater
- 1 boks Mutti cherrytomater
- 2,5 dl kylling- eller grønnsaksbuljong
- 1 klype chiliflak
- 1–2 ts honning
- Salt og pepper
- 1 dl fløte
Ingredienser til pangrattato til grov tomatsuppe:
- 2 ss smør eller olivenolje
- 100 g daggammelt brød
- 1 finhakket fedd hvitløk
- 1/2 skrellet sitron
- 1 finhakket liten bunt med friske persilleblader
- 1 klype flaksalt
Fremgangsmåte grov tomatsuppe med pangrattato
- Sauter løken i litt smør på middels varme, tilsett hvitløken og sauter videre. Tilsett Mutti tomatpuré og chiliflak, og la det småkoke i noen minutter til.
- Hell i Mutti passata og buljong. La suppen koke i 20 minutter, og lag pangrattatoen i mellomtiden.
- Legg brødet i en liten blender eller kjøkkenmaskin og mal det til grove smuler.
- Smelt litt smør i en stekepanne og snu brødsmulene i det slik at de stekes jevnt. Stek på middels varme til de begynner å bli sprø, men pass på at de ikke blir brent.
- Mot slutten av koketiden tilsetter du den finhakkede hvitløken. Bland inn sitronskallet og persillen og smak til med salt. La det avkjøles.
- Blend suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper ved behov.
- Smak til suppen med honning, salt og pepper og la den koke i ytterligere 10 minutter. Rør inn 1 dl fløte hvis du ønsker det.
- Server den varme suppen toppet med sprø pangrattato.
Denne tomatsuppen ble kåret til den beste oppskriften i Norge under Mutti sitt tomatsuppemesterskap 2023. Marthe Hafskjold står bak vinneroppskriften. Se video under!
Oppsummering
Publisert
Vurdering
3 Review(s) Based on