Grov tomatsuppe med pangrattato

Oppskrift (4 personer)
Tekst/Foto: Marthe Hafskjold/Mutti

Grov tomatsuppe med pangrattato Ingredienser til grov tomatsuppe:

  • 1 finhakket løk
  • 2 finhakkede fedd hvitløk
  • 2 ss Mutti dobbeltkonsentrert tomatpuré
  • 1 flaske Mutti passata passerte tomater
  • 1 boks Mutti cherrytomater
  • 2,5 dl kylling- eller grønnsaksbuljong
  • 1 klype chiliflak
  • 1–2 ts honning
  • Salt og pepper
  • 1 dl fløte

Ingredienser til pangrattato til grov tomatsuppe:

  • 2 ss smør eller olivenolje
  • 100 g daggammelt brød
  • 1 finhakket fedd hvitløk
  • 1/2 skrellet sitron
  • 1 finhakket liten bunt med friske persilleblader
  • 1 klype flaksalt

Fremgangsmåte grov tomatsuppe med pangrattato

  1. Sauter løken i litt smør på middels varme, tilsett hvitløken og sauter videre. Tilsett Mutti tomatpuré og chiliflak, og la det småkoke i noen minutter til.
  2. Hell i Mutti passata og buljong. La suppen koke i 20 minutter, og lag pangrattatoen i mellomtiden.
  3. Legg brødet i en liten blender eller kjøkkenmaskin og mal det til grove smuler.
  4. Smelt litt smør i en stekepanne og snu brødsmulene i det slik at de stekes jevnt. Stek på middels varme til de begynner å bli sprø, men pass på at de ikke blir brent.
  5. Mot slutten av koketiden tilsetter du den finhakkede hvitløken. Bland inn sitronskallet og persillen og smak til med salt. La det avkjøles.
  6. Blend suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper ved behov.
  7. Smak til suppen med honning, salt og pepper og la den koke i ytterligere 10 minutter. Rør inn 1 dl fløte hvis du ønsker det.
  8. Server den varme suppen toppet med sprø pangrattato.

Denne tomatsuppen ble kåret til den beste oppskriften i Norge under Mutti sitt tomatsuppemesterskap 2023. Marthe Hafskjold står bak vinneroppskriften. Se video under!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Oppsummering
Publisert
Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)