Italiensk minestronesuppe med kjøttboller 

Oppskrift minestronesuppe (4 personer)

2 bokser skåldede tomater  (á 400 g)
2 ss olivenolje
2 hvitløkfedd, finhakket
3 gulrøtter, i små terninger
1 purre, i skiver
4 stilker stangselleri, i små terninger
1 rødløk, hakket
1 l hønsekraft
Salt og pepper
Blad av en basilikumplante, finhakket

Créme fraîche og bladpersillle til pynt

Kjøttboller til minestronesuppe

250 g kjøttdeig
1 liten løk, finhakket
1 hvitløkfedd, finhakket
40 g ferske loffsmuler
1 ts tørket oregano
1 krm revet muskat
Olje til steking

Varm oljen i en gryte og fres grønnsaker og basilikum i fem minutter. Tilsett tomatene, rør godt og ha i hønsekraften. La suppen småkoke i 25 minutter. Smak til med salt og pepper.

Mens suppen koker lager du kjøttbollene. Bland sammen ingrediensene i en bolle. Form dem runde ved hjelp av en skje. Totalt ca. 20 stykker. Varm oljen i en stekepanne og stek bollene på alle sider, ca. 1 minutt på hver. Legg opp suppen i skåler og fordel kjøttbollene. Pynt med en klatt créme fraîche og litt bladpersille.

Har du pasta til overs fra gårsdagens middag, kan du med hell bytte ut kjøttbollene i minestronesuppe med den.

Her finner du flere oppskrifter på suppe!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.