Ertesuppe med asparges
Oppskrift (4 personer)
450 g grønne asparges
½ liter grønnsakskraft
300 g frosne erter
½ liter lettmelk
1½ ts grovt salt
Nykvernet pepper
Ertesuppe med asparges
Knekk den nederste seige delen av aspargesen av og kast den.
Skjær resten i mindre biter.
Kok opp kraft, asparges og erter i en tykkbunnet gryte.
Kok i 5 minutter uten lokk før du blender den med en stavmikser og tilsetter melk, salt og pepper.
Kok opp suppen igjen og smak til med salt og pepper.
Her finner du oppskriften på flere supper!
Sørg alltid for å ha god kraft tilgjengelig hjemme. Da er veien til å lage gode supper veldig kort. Denne uken slår vi et slag for en fargeglad og fyldig ertesuppe med asparges.
Her finner du flere aspargesoppskrifter!
BAGUETT
Oppskrift (gir 3 baguett)
400 g hvetemel
1 ts havsalt
15 gram fersk gjær eller 1/2 pose tørrgjær
2 ss olivenolje
3 dl vann, romtemperert
Baguett:
Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok og hell alle ingrediensene i bakebollen. Hold av litt av melet og ha det i hvis deigen blir for klissete. La deigen heve til den har dobbel størrelse. Det tar 1-3 timer.
Del deigen i tre like baguetter. Trill og strekk de forsiktig ut slik at de blir omtrent like lange som bredden på et stekebrett. Legg baguettene på bakepapirkledt stekebrett og pensle dem med vann og strø litt mel over. Lag et par snitt i hver baguette med en skarp kniv. Ca. 1 cm dype. La baguettene etterheves under et rent kjøkkenhåndkle i 30-60 minutter. Sett ovnen på 200 grader og når den er varm steker du baguettene i ca. 20-25 minutter til de har fått en gylden farge. Avkjøl alltid baguett på rist.
Her finner du flere oppskrifter på bakst!
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen