Potetpannekaker

Oppskrift

500 g melne poteter
3 egg + 2 eggehviter
50 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 1/2 dl varm melk
Salt og nykvernet muskal
Litt muskat, revet
Olje eller smør til steking

Potetpannekaker:
Kok potetene med skallet på. Skrell dem og mos dem fint med potetstamper eller -presse. Avkjøl mosen. visp sammen de hele eggene, og pisk eggehvitene stive. Rør sammenvispede egg, mel og bakepulver inn i potetmosen. Rør inn melken, en knivsodd muskat og litt salt og nykvernet pepper. Rør inn en tredjedel av eggehvitene og vend i resten med slikkepott. Varm olje eller smør i en stor teflonbelagt stekepanne. Hell i røren og stek pannekakene i 2-3 minutter på hver side, til de er brune. Server dem varme med f.eks stekt ørret og dillsaus.

Du kan også prøve deg på å bake potetpannekaker, bruk gjerne en stekepanne du kan sette i ovnen, alternativt bruker du bakepapir. Forvarm ovnen til 200 grader, sett inn stekepannen og la den være der i ca 12-15 minutter (avhengig av hvor godt stekepannen tar til seg og sprer varmen). På bakepapir tar du de ut etter 10 minutter og snur de for så å sette de inn igjen i 5-10 minutter. Siden ovner og stekepanner oppfører seg forskjellig anbefaler vi at du følger godt med de første gangene du lager potetpannekaker.

Her finner du oppskrift på pannekaker!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

GUACAMOLE

GuacamoleOppskrift

3 avacado, modne
1/2 rød løk, finhakket
1 tomat, finhakket
1/2 chili, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
1/2 lime, saften av den
Koriander

Fjern skall og stein fra avocadoen og mos den med en gaffel. Tilsett løk, tomat, chili og hvitløk og rør rundt. Smak til med koriander, salt og pepper. Drypp lime over og bland godt.

Limen setter en god smak på guacamolen, men den hindrer også at advokadoen blir sort og ser mindre appetittelig ut. Guacamolen er en dip som passer til mye mer en meksikansk mat. Prøv den f.eks sammen med spekemat og brød.

Guacamole