Omelett med ost og skinke

Omelett med ost og skinkeOppskrift omelett

3 egg
2 ss vann
Salt etter smak
Hvit pepper etter smak
Smør
100 g skinke, skåret i terninger
100 g hvitost, revet
1/2 bunt gressløk

Omelett:
Visp eggene lett med gaffel og tilsett vann, salt og pepper. Hell blandingen i en stekepanne med litt smør eller olivenolje og stek i et par minutter til omeletten tykner og blir fast.
Strø ost, skinke og gressløk over og server når osten har smeltet.

En enkel omelett gjør seg godt både til helgefrokost, til lunsj og som pålegg i matpakken.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

FRITTATA

FrittataOppskrift

4 egg
½  løk, finhakket
4 ss fløte
Salt og nykvernet pepper
50 g fersk spinat, grovhakket
100 g revet pecorinoost
Smør og olivenolje til steking

Stek løken på middels varme,  tilsett spinaten og stek videre i 2 minutter. Visp eggene i en bolle og tilsett halvparten av osten. Tilsett fløten og visp det hele sammen. Smak til med salt og pepper, og hell blandingen over løken og spinaten. Når omeletten har stivnet, drysser du resten av osten over og lar den smelte før du serverer. Nydelig Frittata!

FRITTATA MED LAKS

Frittata med laksOppskrift (4 personer)

8  egg
2 dl melk
Salt og pepper
1  stor løk
2 hvitløkfedd, finhakket
4  kokte poteter, i skiver
2 dl revet vellagret Jarlsbergost
300 g fersk laks, i terninger
65 g fersk bladspinat
1  ss dill, finhakket
Nøytral olje og smør til steking

Visp egg og melk sammen med en gaffel. Tilsett ost og smak til med salt og pepper. Salt og pepre lakseterningene. Finhakk løken og stek den sammen med hvitløken i en stor stekepanne. Den skal bli litt karamellisert og myk. Legg det til side på en tallerken. Stek potetskivene og legg også de til side. Hell halvparten av frittatarøren i stekepannen og la den steke på middels varme til kantene begynner å bli faste. Legg poteten og laksen ned i frittataen. Legg på den stekte løken og til slutt spinaten. Hell resten av røren over, senk til lav varme og sett lokk på stekepannen. La frittataen stå til den er fast, men kremete i midten. Server med en salat av f.eks ruccola og cherrytomater.