Potetlapper

Oppskrift potetlapper (4 personer)

1 kg store poteter
1 stor løk
3 egg
2 ss hvetemel
1 dl kremfløte
Salt og pepper
Smør

Potetlapper:
Skrell potetene og riv dem grovt på et råkostjern ned på et rent klede, og klem ut væsken. Skrell løken og finhakk den. Visp egg med mel og fløte og rør inn potemassen, løk, salt og pepper. Smelt litt smør i en stekepanne. Legg 4 ss poterør i pannen og trykk lett med stekespaden og form små, runde lapper. Stek lappen i ca. 3 minutter på hver side. Server potetlapper varme sammen med en grønn salat og ev. litt stekt bacon.

Potetlappene kan også brukes som tilbehør til grillmat, du kan faktisk lage lappene på grillen hvis du har en stekeplate til grillen. Vil du sette en liten spiss på lappene kan du tilsette passende krydder for å gjøre dem litt mer spennende.

Her finner du oppskrifter med poteter!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.