Fleskepannekaker

Oppskrift (4 personer)

12 skiver lettsaltet flesk
1 ss smør
6-8 egg
4 ss matfløte
Salt og nykvernet pepper
Persille og gressløk

Fleskepannekaker:
Stek fleskeskivene lysebrune over jevn varme i stekepannen, og legg dem over på fettsugende papir. Hell ut fettet. Visp eggene lett sammen med fløten og smak til med salt og pepper. Ha smør i pannen, og hell i eggemassen. Løft massen med en gaffel fra bunnen og rist på pannen av og til. Da vil den flytende massen renne ned mot bunnen og stivne. Legg flesket over omeletten når den er halvstiv og kremaktig på overflaten og dryss finklippet persille og gressløk over. Server fleskepannekaker med ristet loff og en salat av rå, revne grønnsaker.

Her finner du oppskrift på pannekaker!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

AMERIKANSKE PANNEKAKER MED BRINGEBÆR

Amerikanske pannekaker med bringebærOppskrift (4 personer)

2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl lettrømme
1 egg
2 ts bakepulver
1 ss sukker
1/2 dl smeltet smør

Lag en jevn røre av alle ingrediensene. Røren skal svelle i minst 30 minutter. Stek små, tykke pannekaker til de er lysebrune. Server ferske bringebær og lønnesirup.

Amerikanske pannekaker

ARME RIDDERE

Arme riddereOppskrift

2 1/2 dl melk
3/4 dl fløte
2 egg
1 ts malt kanel
1/8 ts nyrevet muskatnøtt
60 g sukker
1/2 loff skåret i 4 cm tykke skiver
125 g usaltet smør

Pisk melk, fløte, egg, kanel, muskat og sukker i en stor bolle. Legg brødskivene i blandingen til de har trukket til seg fuktighet. De skal ikke bli for bløte.

Stek brødskivene på middels varme i en stekepanne til de er gyldenbrune på hver side. Tilsett mer smør hvis nødvendig. Brødet skal ese opp litt. Server med syltetøy, eller på amerikansk vis med lønnesirup.

Arme riddere