Fleskepannekaker
Oppskrift (4 personer)
12 skiver lettsaltet flesk
1 ss smør
6-8 egg
4 ss matfløte
Salt og nykvernet pepper
Persille og gressløk
Fleskepannekaker:
Stek fleskeskivene lysebrune over jevn varme i stekepannen, og legg dem over på fettsugende papir. Hell ut fettet. Visp eggene lett sammen med fløten og smak til med salt og pepper. Ha smør i pannen, og hell i eggemassen. Løft massen med en gaffel fra bunnen og rist på pannen av og til. Da vil den flytende massen renne ned mot bunnen og stivne. Legg flesket over omeletten når den er halvstiv og kremaktig på overflaten og dryss finklippet persille og gressløk over. Server fleskepannekaker med ristet loff og en salat av rå, revne grønnsaker.
Her finner du oppskrift på pannekaker!
AMERIKANSKE PANNEKAKER MED BRINGEBÆR
Oppskrift (4 personer)
2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl lettrømme
1 egg
2 ts bakepulver
1 ss sukker
1/2 dl smeltet smør
Lag en jevn røre av alle ingrediensene. Røren skal svelle i minst 30 minutter. Stek små, tykke pannekaker til de er lysebrune. Server ferske bringebær og lønnesirup.
ARME RIDDERE
Oppskrift
2 1/2 dl melk
3/4 dl fløte
2 egg
1 ts malt kanel
1/8 ts nyrevet muskatnøtt
60 g sukker
1/2 loff skåret i 4 cm tykke skiver
125 g usaltet smør
Pisk melk, fløte, egg, kanel, muskat og sukker i en stor bolle. Legg brødskivene i blandingen til de har trukket til seg fuktighet. De skal ikke bli for bløte.
Stek brødskivene på middels varme i en stekepanne til de er gyldenbrune på hver side. Tilsett mer smør hvis nødvendig. Brødet skal ese opp litt. Server med syltetøy, eller på amerikansk vis med lønnesirup.