Pannekaker

Pannekaker oppskriftOppskrift pannekaker (4 personer)

3 store egg
3 dl hvetemel
5 dl helmelk
½ ts salt
½ ts sukker
3 ss smeltet smør

Pannekaker oppskrift:
Bland egg og mel sammen i en bolle. Tilsett melk mens du pisker godt slik at det blir en jevn klumpefri røre. Tilsett salt, sukker og til slutt smør. La røren svelle i minst 30 minutter før du steker de tynne pannekakene i en varm panne. Server gjerne pannekakene med sukker, syltetøy, sirup eller sprøstekt bacon.

CREPES SUZETTE

Crepes SuzetteOppskrift (12 crepes suzette )

200 g hvetemel
½ ts salt
2 ts sukker
Finrevet skall av 1 økologisk appelsin
4 egg
4-5 dl melk
3 ss solsikkeolje
Solsikkeolje + litt smør til steking

Appelsinsaus:

50 g sukker
50 g smør
Finrevet skall av 1 økologisk appelsin
½ dl Cointreau
Saft av to appelsiner
50 g mandelflak

Pisk egg og melk godt sammen. Tilsett mel, salt, sukker og appelsinskall og pisk godt. Tilsett olje, og hell røren i en mugge. La den hvile i 30 minutter. Rør pannekakerøren igjennom før steking.  Varm en stekepanne med litt olje og smør i. Hell røren ut i en tynn pannekake og stek den i 1-2 minutte, til den er lett gylden i kantene, og snu den. Legg de stekte pannekakene i en stabel, og dryss litt sukker imellom dem. Hold dem varme mens du lager sausen. Smelt sukker i en panne  til det bruser opp som karamell. Tilsett smør, revet appelsinskall og mandelflak, og flambér med appelsinelikør. Det blir store flammer, så pass på, og husk å slukke viften! Hell appelsinsaft i, og reduser. Brett de varme pannekakene sammen 2 ganger til en trekant, og vend dem i sausen. Serveres straks.

crepes suzette

NUTELLA

NutellaOppskrift

200 g mørk sjokolade, helst 70-85 % kakaoinnhold
75 g hasselnøttkjerner
1 boks søt kondensert melk
150 g mykt smør

Rist hasselnøttkjernene i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter  til ytterlaget revner og blir sprø. Skrubb vekk de mørke hinnene. Finhakk nøttene. Smelt sjokoladen, og bland i nøttene, den kondenserte melken og smøret, og rør alt godt sammen. Fyll i glass og oppbevar i kjøleskapet.

Perfekt til dessert pannekaker!

Nutella

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.