Pannekaker
Oppskrift pannekaker (4 personer)
3 store egg
3 dl hvetemel
5 dl helmelk
½ ts salt
½ ts sukker
3 ss smeltet smør
Pannekaker oppskrift:
Bland egg og mel sammen i en bolle. Tilsett melk mens du pisker godt slik at det blir en jevn klumpefri røre. Tilsett salt, sukker og til slutt smør. La røren svelle i minst 30 minutter før du steker de tynne pannekakene i en varm panne. Server gjerne pannekakene med sukker, syltetøy, sirup eller sprøstekt bacon.
CREPES SUZETTE
Oppskrift (12 crepes suzette )
200 g hvetemel
½ ts salt
2 ts sukker
Finrevet skall av 1 økologisk appelsin
4 egg
4-5 dl melk
3 ss solsikkeolje
Solsikkeolje + litt smør til steking
Appelsinsaus:
50 g sukker
50 g smør
Finrevet skall av 1 økologisk appelsin
½ dl Cointreau
Saft av to appelsiner
50 g mandelflak
Pisk egg og melk godt sammen. Tilsett mel, salt, sukker og appelsinskall og pisk godt. Tilsett olje, og hell røren i en mugge. La den hvile i 30 minutter. Rør pannekakerøren igjennom før steking. Varm en stekepanne med litt olje og smør i. Hell røren ut i en tynn pannekake og stek den i 1-2 minutte, til den er lett gylden i kantene, og snu den. Legg de stekte pannekakene i en stabel, og dryss litt sukker imellom dem. Hold dem varme mens du lager sausen. Smelt sukker i en panne til det bruser opp som karamell. Tilsett smør, revet appelsinskall og mandelflak, og flambér med appelsinelikør. Det blir store flammer, så pass på, og husk å slukke viften! Hell appelsinsaft i, og reduser. Brett de varme pannekakene sammen 2 ganger til en trekant, og vend dem i sausen. Serveres straks.
NUTELLA
Oppskrift
200 g mørk sjokolade, helst 70-85 % kakaoinnhold
75 g hasselnøttkjerner
1 boks søt kondensert melk
150 g mykt smør
Rist hasselnøttkjernene i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter til ytterlaget revner og blir sprø. Skrubb vekk de mørke hinnene. Finhakk nøttene. Smelt sjokoladen, og bland i nøttene, den kondenserte melken og smøret, og rør alt godt sammen. Fyll i glass og oppbevar i kjøleskapet.
Perfekt til dessert pannekaker!