Sjampinjongomelett

Oppskrift (4 personer)

500 g sjampinjonger
2-3 ss olje
10 egg
½ dl revet parmesan
½ ts pepper
½ ts salt

Sjampinjongomelett:
Rens sjampinjongene og skjær dem i skiver. Stek dem i oljen ved god varme i en ildfast panne til de er lett gylne ca. 4 minutter. Senk varmen og stek dem i ytterligere ca. 4 minutter til de er møre, og det meste av væsken er fordampet.  Pisk egg, parmesan, salt og pepper sammen og hell blandingen over soppen. Stek omeletten over svak varme, til bunnen og kanten har stivnet. Sett pannen under  grillelementet i stekeovnen til eggemassen er stivnet og gylden (ca. 4 minutter).

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

FRITTATA

FrittataOppskrift

4 egg
½  løk, finhakket
4 ss fløte
Salt og nykvernet pepper
50 g fersk spinat, grovhakket
100 g revet pecorinoost
Smør og olivenolje til steking

Stek løken på middels varme,  tilsett spinaten og stek videre i 2 minutter. Visp eggene i en bolle og tilsett halvparten av osten. Tilsett fløten og visp det hele sammen. Smak til med salt og pepper, og hell blandingen over løken og spinaten. Når omeletten har stivnet, drysser du resten av osten over og lar den smelte før du serverer. Nydelig Frittata!

OMELETT MED OST OG SKINKE

Omelett med ost og skinkeOppskrift (1 person)

3 egg
2 ss vann
Salt etter smak
Hvit pepper etter smak
Smør
100 g skinke, skåret i terninger
100 g hvitost, revet
1/2 bunt gressløk
Visp eggene lett med gaffel og tilsett vann, salt og pepper. Hell blandingen i en stekepanne med litt smør eller olivenolje og stek i et par minutter til omeletten tykner og blir fast.
Strø ost, skinke og gressløk over og server når osten har smeltet.