Sjampinjongomelett
Oppskrift (4 personer)
500 g sjampinjonger
2-3 ss olje
10 egg
½ dl revet parmesan
½ ts pepper
½ ts salt
Sjampinjongomelett:
Rens sjampinjongene og skjær dem i skiver. Stek dem i oljen ved god varme i en ildfast panne til de er lett gylne ca. 4 minutter. Senk varmen og stek dem i ytterligere ca. 4 minutter til de er møre, og det meste av væsken er fordampet. Pisk egg, parmesan, salt og pepper sammen og hell blandingen over soppen. Stek omeletten over svak varme, til bunnen og kanten har stivnet. Sett pannen under grillelementet i stekeovnen til eggemassen er stivnet og gylden (ca. 4 minutter).
FRITTATA
Oppskrift
4 egg
½ løk, finhakket
4 ss fløte
Salt og nykvernet pepper
50 g fersk spinat, grovhakket
100 g revet pecorinoost
Smør og olivenolje til steking
Stek løken på middels varme, tilsett spinaten og stek videre i 2 minutter. Visp eggene i en bolle og tilsett halvparten av osten. Tilsett fløten og visp det hele sammen. Smak til med salt og pepper, og hell blandingen over løken og spinaten. Når omeletten har stivnet, drysser du resten av osten over og lar den smelte før du serverer. Nydelig Frittata!
OMELETT MED OST OG SKINKE
Oppskrift (1 person)
3 egg
2 ss vann
Salt etter smak
Hvit pepper etter smak
Smør
100 g skinke, skåret i terninger
100 g hvitost, revet
1/2 bunt gressløk
Visp eggene lett med gaffel og tilsett vann, salt og pepper. Hell blandingen i en stekepanne med litt smør eller olivenolje og stek i et par minutter til omeletten tykner og blir fast.
Strø ost, skinke og gressløk over og server når osten har smeltet.