Eggs Benedict
Oppskrift (4 personer)
2 engelske muffins, delt i to
1 ss smør
4 skiver god skinke
1 ts eddik
4 egg
12 asparges
Salt og pepper
Kajennepepper
Hollandaisesauce
Eggs Benedict
Rist og smør muffinsen.
Stek skinken raskt i stekepannen.
Kok opp en kjele med vann, og tilsett eddik.
Knus eggene i en tresleiv og la de langsomt gli ned i vannet, ett om gangen.
Posjer dem i 3 minutter.
Kok samtidig opp vann til asparges.
Ta tak i stilken av aspargesene omtrent midt på aspargesen og bøy til den seige enden knekker.
Skrell den nederste delen av stilken.
La aspargesen koke i 2-3 minutter, og la den renne av
Legg en skinkeskive på hver muffinhalvdel.
Deretter aspargesene.
Når eggene er ferdige, tas de opp av vannet med en hullsleiv.
La de renne helt av før du legger dem over aspargesene.
Hell hollandaisesaus over og krydre med salt, pepper og kajennepepper.
Hollandaisesaus til Eggs Benedict
Oppskrift
150 g smør
3 eggeplommer
3 ss vann eller tørr hvitvin
ca. 1 ss friskpresset sitronsaft
1 krm salt
Bland alt i en kjele, sett den i vannbad i en større kjele. Vannet skal være varmt, men ikke koke. Rør til det tykner ved svak varme. Det er viktig å røre godt hele tiden.
Egg Benedicts stammer fra Delmenico´s, den aller første restauranten som åpnet i USA. Kokken Charles Ranhofer, skapte denne retten til en av stedets kresne stamkunder, Mrs. LeGrand Benedict.
Her finner du flere aspargesoppskrifter!
ARME RIDDERE
Oppskrift
2 1/2 dl melk
3/4 dl fløte
2 egg
1 ts malt kanel
1/8 ts nyrevet muskatnøtt
60 g sukker
1/2 loff skåret i 4 cm tykke skiver
125 g usaltet smør
Pisk melk, fløte, egg, kanel, muskat og sukker i en stor bolle. Legg brødskivene i blandingen til de har trukket til seg fuktighet. De skal ikke bli for bløte.
Stek brødskivene på middels varme i en stekepanne til de er gyldenbrune på hver side. Tilsett mer smør hvis nødvendig. Brødet skal ese opp litt. Server med syltetøy, eller på amerikansk vis med lønnesirup.