Eggs Benedict

Eggs BenedictOppskrift (4 personer)

2 engelske muffins, delt i to
1 ss smør
4 skiver god skinke
1 ts eddik
4 egg
12 asparges
Salt og pepper
Kajennepepper
Hollandaisesauce

Eggs Benedict
Rist og smør muffinsen.
Stek skinken raskt i stekepannen.
Kok opp en kjele med vann, og tilsett eddik.
Knus eggene i en tresleiv og la de langsomt gli ned i vannet, ett om gangen.
Posjer dem i 3 minutter.
Kok samtidig opp vann til asparges.
Ta tak i stilken av aspargesene omtrent midt på aspargesen og bøy til den seige enden knekker.
Skrell den nederste delen av stilken.
La aspargesen koke i 2-3 minutter, og la den renne av
Legg en skinkeskive på hver muffinhalvdel.
Deretter aspargesene.
Når eggene er ferdige, tas de opp av vannet med en hullsleiv.
La de renne helt av før du legger dem over aspargesene.
Hell hollandaisesaus over og krydre med salt, pepper og kajennepepper.

Hollandaisesaus til Eggs Benedict

Oppskrift
150 g smør
3 eggeplommer
3 ss vann eller tørr hvitvin
ca. 1 ss friskpresset sitronsaft
1 krm salt

Bland alt i en kjele, sett den i vannbad i en større kjele. Vannet skal være varmt, men  ikke koke. Rør til det tykner ved svak varme. Det er viktig å røre godt hele tiden.

Egg Benedicts stammer fra Delmenico´s, den aller første restauranten som åpnet i USA. Kokken Charles Ranhofer, skapte denne retten til en av stedets kresne stamkunder, Mrs. LeGrand Benedict. 

Her finner du flere aspargesoppskrifter!

ARME RIDDERE

Arme riddereOppskrift

2 1/2 dl melk
3/4 dl fløte
2 egg
1 ts malt kanel
1/8 ts nyrevet muskatnøtt
60 g sukker
1/2 loff skåret i 4 cm tykke skiver
125 g usaltet smør

Pisk melk, fløte, egg, kanel, muskat og sukker i en stor bolle. Legg brødskivene i blandingen til de har trukket til seg fuktighet. De skal ikke bli for bløte.

Stek brødskivene på middels varme i en stekepanne til de er gyldenbrune på hver side. Tilsett mer smør hvis nødvendig. Brødet skal ese opp litt. Server med syltetøy, eller på amerikansk vis med lønnesirup.

Arme riddere

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Eggs Benedict
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid
Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)