Fylte egg (Djevelegg)
Oppskrift (12 stk.)
Djevelegg kaller amerikanerne det når de blander eggeplommen med bl.a. wasabi og fyller den tilbake i eggehvitene. Vi foretrekker å blande plommene med majones, og servere de fylte eggene som en del av en påskefrokost.
Oppskrift fylte egg (Djevelegg)
6 egg
1/2 dl majones
Kruspersille til pynt
Legg eggene i kokende vann. La dem småkoke i 8 minutter. Avkjøl dem i rennende, kaldt vann. Del eggene i to og skrap forsiktig ut plommene med en skje. Plommene legger du i en bolle og tilsetter majones. Rør godt sammen og hell blandingen i en sprøytepose. Sprøyt en passe mengde i hver eggehalvdel , og og server.
Et annet enkelt fylte egg alternativ er å blande kaviar med eggeplommen. Oppskriften finner du her.
AIOLI
Aioli oppskrift
1 fedd hvitløk
3 eggeplommer
2 dl solsikkeolje
1 dl olivenolje
1 knivsodd kajennepepper
1 ts sennepspulver
1 ss sitronsaft
Salt og pepper
Knus hvitløkfeddet i en stor bolle. Ha i eggeplommene og pisk godt, helt til eggeplommene har romtemperatur. Ha i en dråpe solsikkeolje og pisk den godt inn. Fortsett med å piske inn litt og litt olje.
Fortsett å piske inn olivenoljen på samme måte. Ha i salt, pepper, sennepspulver, kajennepepper og smak til med sitronsaft.
Spiser du den rett etter du har laget den er det ofte en spiss smak av hvitløk. Lag gjerne derfor aiolien litt før du skal servere den. Da får den tid til å sette seg og bli mer rund og avbalansert i smaken. Rør gjerne om et par ganger om dagen mens den setter seg.
GUACAMOLE
Oppskrift
3 avacado, modne
1/2 rød løk, finhakket
1 tomat, finhakket
1/2 chili, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
1/2 lime, saften av den
Koriander
Fjern skall og stein fra avocadoen og mos den med en gaffel. Tilsett løk, tomat, chili og hvitløk og rør rundt. Smak til med koriander, salt og pepper. Drypp lime over og bland godt.
Limen setter en god smak på guacamolen, men den hindrer også at advokadoen blir sort og ser mindre appetittelig ut. Guacamolen er en dip som passer til mye mer en meksikansk mat. Prøv den f.eks sammen med spekemat og brød.