Arme riddere med mascarpone og solbær

Arme riddere blir til en gourmetoppplevelse med denne opppskriften med mascarpone og solbær.

Oppskrift (6 personer)

4 egg
3 ss melk
6 skiver loff
25 g smør
2½ dl mascarpone
3 ss melis
1 vaniljestang
Syltede solbær:
300 g frosne solbær
2 ss lyst sukker
2 stjerneanis
1 vaniljestang
1 sitron

Arme riddere med mascarpone og solbær:
Tin solbærene  og hell dem deretter i en gryte sammen med sukker, stjerneanis og en delt vaniljestang. Tilsett revet sitronskall. Kok det hele sammen uten lokk i 20-25 min. Avkjøl de syltede solbærene før de helles på skåldede glass.

Pisk egggene sammen med melk i en dyp tallerken. Legg en brødskive i bløt i egggeblandingen. Vend skiven etter et minutt. Det er viktig at brødet får tid til å suge eggeblandingen til seg. Varm smør  i en stekepanne og stek brødskivene til de er gylne og sprø. Skjær skivene i trekanter. Rør mascarpone med melis. Del vaniljestangen og skrap ut kornene. Rør vaniljekornene inn i mascarponen. Anrett de arme ridderne med mascarpone og syltede solbær.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.