Arme riddere med mascarpone og solbær
Arme riddere blir til en gourmetoppplevelse med denne opppskriften med mascarpone og solbær.
Oppskrift (6 personer)
4 egg
3 ss melk
6 skiver loff
25 g smør
2½ dl mascarpone
3 ss melis
1 vaniljestang
Syltede solbær:
300 g frosne solbær
2 ss lyst sukker
2 stjerneanis
1 vaniljestang
1 sitron
Arme riddere med mascarpone og solbær:
Tin solbærene og hell dem deretter i en gryte sammen med sukker, stjerneanis og en delt vaniljestang. Tilsett revet sitronskall. Kok det hele sammen uten lokk i 20-25 min. Avkjøl de syltede solbærene før de helles på skåldede glass.
Pisk egggene sammen med melk i en dyp tallerken. Legg en brødskive i bløt i egggeblandingen. Vend skiven etter et minutt. Det er viktig at brødet får tid til å suge eggeblandingen til seg. Varm smør i en stekepanne og stek brødskivene til de er gylne og sprø. Skjær skivene i trekanter. Rør mascarpone med melis. Del vaniljestangen og skrap ut kornene. Rør vaniljekornene inn i mascarponen. Anrett de arme ridderne med mascarpone og syltede solbær.